23 April 2007

κάτσε να ακούσεις


Την Πέμπτη 5 Απριλίου του 2007 ο fantasmenios περιφερόμενος στη περιοχή Mitte του κεντρικού Βερολίνου βρέθηκε μπροστά από το ανακαινισμένο θέατρο Maxim Gorki. Μπήκε μέσα και παρακολούθησε το live των tarwater που όλος τυχαίος παρουσίαζαν για πρώτη φορά (μετά από 5 μήνες απουσίας από τις πίστες) το νέο τους άλμπουμ spider smile (ή δεύτερο χαμόγελο).

Το Maxim Gorki theatre έχει τη δικιά του μεγάλη ιστορία η οποία ξεκινά το 1827, περνά από κάμποσες ανακατασκευές-επεκτάσεις-μετονομασίες και καταλήγει στο σημερινό Βερολίνο όπου μπορεί να δει κανείς από θεατρικές παραστάσεις έως ένα τυπικό συγκρότημα της morr records. Και οι tarwater βέβαια έχουν τη δική τους ιστορία που περιλαμβάνει από punk παρελθόν στο ανατολικό Βερολίνο έως συμμετοχή στους εκ των πρωτοπόρων του post rock ήχου To Rococo Rot.


Η παρουσία το πολύ 400 (καθήμενων) ατόμων επιβεβαίωσε την υποψία πως η μουσική αυτού του είδους είναι underground ακόμα και στο σπίτι της. Στο κυρίως πιάτο οι tarwater όπως αναμενόταν έδωσαν βάρος κυρίως στα τραγούδια του καινούργιου δίσκου, τα οποία απέδωσαν με χαλαρή/ταξιδιάρικη διάθεση. Μια χαρά για πέμπτη βράδυ στην πόλη και τίποτα παραπάνω.

No comments: