01 June 2010

κακό όνειρο #8 | Joy Division - Closer

Men who forget,
As empires start to crack,
Men who forget brought up to
Men who just lack, Any justice and
Any thoughts for
Bitter and torn,
All prejudice for the like,
Turning our one by one,
Clasp your hands, don't forget,
Minority hold
(ανολοκλήρωτο γραπτό του Ίαν Κέρτις παρμένο από το βιβλίο αγγίζοντας από απόσταση
)
Κάποιος κάποτε είχε πει στον φαντασμένιο και σε άλλους ανθρώπους πως οι Joy Division είναι από εκείνα τα συγκροτήματα που όλοι οι μουσικόφιλοι έφαγαν κόλλημα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μπορεί αυτό να κράτησε λίγες ώρες ή χρόνια ολόκληρα αλλά μοιάζει απίθανο να ακούς ποπ ροκ μουσική και να μη βίωσες την εμπειρία "αυτό είναι! οι Joy Division είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα.. τέλος!".

Και αυτό είναι διπλά περίεργο αν σκεφτείς πως ο δίσκος κουβαλά άπειρες περιοριστικές στερεοτυπικές αντιλήψεις. Απαγορευμένος για γιορτές, καλοκαίρι, και άνοιξη. Βέβαια όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους θέλουν να κλειστούν στον εαυτό τους. Και τότε απολαμβάνουν το decades υπό καύσωνα ενώ δίπλα ακούγονται φωνές "Bob Marley ρε!" (βλ. common comics #3).

----------------o----------------

Για το μήνα Ιούνιο ο φαντασμένιος δεν θα απαντά στα σχόλια. Δεν είναι από σνομπισμό, είναι από σμηνιτισμό..

8 comments:

mystery falls down said...

Όταν θες να απομονωθείς υπάρχει το 'Closer' των Joy division. Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπάρχει το 'In the market' των Closer. Μοιάζει απίθανο να ακούς μουσική και να μη βίωσες την εμπειρία "Aυτό είναι! Oι Closer είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα... τέλος!".

Σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη, Σμηνιτισμός συνεπάγεται λούφα ή εκπλήρωση υποχρέωσης με απεριόριστο ελεύθερο χρόνο και εξόδους σε καθημερινή βάση. Ανεπιβεβαιώτες φήμες θέλουν την έκφραση "Μην το πεις ούτε του παπά!" να αποτυπώνει πληρως το νόημα της λέξης.

fantasmenios said...

mystery είχες ακούσει την εκπομπή που είχαν κάνει στον rockfm τα διάφανα κρίνα για τους joy division;

fantasmenios said...

ο σμηνιτισμός δεν είναι έτσι (http://www.youtube.com/watch?v=tLZDWpovHh8&feature=related);;

mystery falls down said...

Πριν δέκα χρόνια τα διαδικτυακά ραδιόφωνα δεν ήταν στη μόδα, επομένως για να ακούσεις μία εκπομπή έπρεπε να συντονίσεις το ραδιοφωνικό σου δέκτη στη συχνότητα. Πρακτικά αδύνατον! Ωστόσο, έχω ακούσει τον Παντελή Ροδοστόγλου να μιλάει για τους Joy Division!

O Σμηνιτισμός δεν είναι ακριβώς όπως στην τηλεοπτική σειρά. Είναι καλύτερα (αυτό επιβεβαιώνουν οι εμπειρίες άλλων)! Υπομονή ενάμιση μήνα!

fantasmenios said...

τον Ιούνιο θα ανεβαίνουν ποστ στο αυτόματο. μη τσακώνεστε και...

...Τούρκοι το νου σας... έρχομαι!!

Unknown said...

Καλή επιστροφή!

Anonymous said...

καλος πολιτης!

Μιχάλης Τσαντίλας said...

Καλός πολίτης! Να περάσει γρήγορα ο καιρός!