15 June 2010

Ένα live την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα | boredoms Λονδίνο 11/05

Στις 7/7/2007 οι Boredoms έδωσαν ένα live (το οποίο ονόμασαν boardrum77 (στο οποίο χρησιμοποίησαν 77 ντράμερς!). Ακολούθησαν τα boardrum88, και boardrum9 ενώ φέτος ο φαντασμένιος είχε την τύχη να παρευρεθεί στο boadrum που παρουσίασαν live στο Λονδίνο στα πλαίσια του ATP2010. Για να μην το κουράζουμε (ακόμα και η αναφορά του ονόματος boredoms στο τίτλο ισοδυναμεί με χαρακίρι) ας περάσουμε στην ουσία. Η συναυλία των boredoms ήταν ένα σύγχρονο έργο τέχνης. Από αυτά που δύσκολα βρίσκεις κοινή συνισταμένη με τη σκέψη σου, αλλά αν συμβεί αυτό αισθάνεσαι πιο όμορφα από τον Τζακ που μετά από 100 επεισόδια λοστ κατάλαβε πως πήρε μια σωστή απόφαση.

Επιχειρώντας μια ψυχρή περιγραφή, ο φαντασμένιος θα σταθεί στον
τρελάρα Yamantaka Eye ο οποίος έπαιζε με συνθεσάιζερ και δυο όργανα (πιο σωστά γλυπτά) το ένα αποτελούμενο από επτά ηλεκτρικές κιθάρες και το άλλο από επτά κολλημένα μπράτσα από lap steel κιθάρες. Με μπακέτες που ήταν ίσα με το μπόι του χτυπούσε ταυτόχρονα τις χορδές από όλα τα μπράτσα, ενώ σε κάποια στιγμή χρησιμοποίησε για αυτό το σκοπό τα ράστα του. Παράλληλα τραγουδούσε (πιο σωστά ούρλιαζε) και κυρίως διεύθυνε την ορχήστρα από ντράμερς που αποτελούνταν από το έτερο βασικό μέλος της μπάντας τη Yoshimi (ναι η γνωστή her name is Yoshemi..), και έξι ακόμα μεταξύ των οποίων ο φαντασμένιος εντόπισε τον Kid Millions των Oneida.

Όλα ξεκίνησαν με την περιφορά
μέσα στο κοινό, μιας πλατφόρμας που είχε πάνω έναν εκ των ντράμερ! Στη συνέχεια όσοι από τους 1500 θεατές έπιασαν το υπονοούμενο, απόλαυσαν ένα ψυχεδελικό progressive rock, free jazz, japanoise τριπάκι το οποίο όσο περνούσε η ώρα οδηγούσε το μυαλό τους όλο και πιο μακρυά από τον πλανήτη γη.

Ο φαντασμένιος σκέφτεται πως η συναυλία των Boredoms είναι μια μοναδική εμπειρία. Μόνο αυτοί μπορούν να κάνουν τέτοια πράγματα. Πέρα από αισθητικές προτιμήσεις αξίζει τον κόπο να βιώσει κάποιος έστω και μια φορά κάτι τόσο διαφορετικό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συμπατριώτες τους έκαναν αυτοκτονικές επιθέσεις με τα αεροπλάνα τους.


-----------ο-----------

pic via flickr

3 comments:

MUSIC BODIES said...

δώσε live στον λαό!!!!!!!!!

καλημέρα!

Raggedy Man said...

Zηλεύω ρε! Ζηλεύωωωωωωωωωω!!!!!!!!

fantasmenios said...

indiefuck είμαι η ζωή που δεν έζησες..