15 December 2007

έξι

O Pluramon με το δίσκο του The Monstrus Surplus [karaoke kalk] στην έκτη θέση της φαντασμένιης λίστας. Ακολουθεί σε επανάληψη το πως και το γιατί..

the 'gazers need excitement

Οπως έχει ξαναπεί ο fantasmenios, η λεγόμενη και shoegaze μουσική είναι της μόδας. Ο Ulrich Schnauss και οι M83 είναι από τα καλύτερα ονόματα που στηρίζουν τον ήχο αυτό στις μέρες μας. Αμφότεροι κυκλοφόρησαν φέτος καινούργιους δίσκους, οι οποίοι ήταν απλά καλοί, σε σχέση με αυτά που μας έχουν συνηθίσει. Αντίθετα ο Pluramon (δηλαδή ο Marcus Schmickler) συνεχίζει με το the monstrous surplus [karaoke Kalk 2007] εκεί που είχε σταματήσει με το Dreams Top Rock [karaoke Kalk 2003]. Περίληψη προηγουμένων: Ο Marcus Schmickler κυκλοφόρησε με τη Julee Cruise στα φωνητικά το εκπληκτικό Dreams Top Rock για το οποίο ο συντάκτης του Wire έγραψε πως είναι ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει σε avant pop/noise από την εποχή του Isnt Anything των My bloody Valentine. Τη Julee Cruise προφανώς την έχεις ακούσει από το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς Twin Peaks του David Lynch.

Στον καινούργιο δίσκο των Pluramon συμμετέχει στα φωνητικά εκτός από τη Julee και η Γερμανή ηθοποιός Julia Hummer. Ο Marcus παίζει την κιθάρα του όπως πρέπει (κοιτάζοντας τα παπούτσια του δηλαδή), οι ιδέες δεν είναι πολλές, έχει και μια απρόσμενη διασκευή στο "If The Kids Are United" των Sham 69's αλλά εν τέλη ο όμορφος συνδιασμός μελωδίας, θορύβου και ατμοσφαιρικών φωνητικών (οι φωνές της Julee και της Julia μοιάζουν αρκετά) θα αφήσει ικανοποιημένο κάθε φίλο της dream pop. Ακόμα και αυτούς που δεν ήταν ανάμεσα στους 70 που είδαν το εκπληκτικό live του Pluramon μαζί με την Julee πριν από ακριβώς 2 χρόνια (17-11-2005) στο Bios, και είναι σχεδόν σίγουρο πως από τότε είναι φίλοι του σχήματος.

update: τα fishing και drowning in you είναι από τα τραγούδια της χρονίας

No comments: