25 December 2021

φαντατέσσερα


Όταν με το καλό γίνει παγκόσμιος δικτάτορας ο Φαντασμένιος θα κάνει πόλεμο με την Ολλανδία. Γιατί; Γιατί έτσι, γιατί του τι δίνει που έχουν 200 ονόματα, για την κλοπή του 71' γιατί έτσι.   
Λοιπόν στο 4 της φανταλίστας ο δίσκος των arab strap για τον οποίο τα ο φαντασμένιος έχει γράψει εδώ.  Αυτό που δεν έγραψε εκεί είναι πως κάθε φορά που βλέπει γραμμένο κάπου πως οι Arab Strap αντιγράφουν Baxter Dury νιώθει όπως όταν βλέπει τον Άδωνι να λέει πως είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων. Είναι φοβερό πάντως πως έπρεπε να βγάλει ο Dury ένα δίσκο όπου κακοαντέγραψε τους Arab Strap και να επιστρέψουν αυτοί μετά από 15 χρόνια με έναν καλό δίσκο - αλλά σίγουρα εκτός top-3 τους - για να μπούνε στις λίστες της χρονιάς. Ακόμα ένα πράγμα που δεν έγραψε εδώ ο  φαντασμένιος είναι πως το μόνο κακό του δίσκου είναι πως παραείναι περιποιημένος για Arab Strap. Σε αντίθεση με το εξώφυλλο που βγάζει τη γλώσσα στους τελειομανείς και τους σπουδαίους, μέσα το δισκάκι είναι τέτοια τάξη τέτοια αλφαδιά δεν έχω ξαναδεί σε Arab Strap. Το οποίο εξώφυλλο παίζει και στον "εγκάρσιο προσανατολισμό" του Παπαϊωάννου. 
ΑΚΟΛΟΥΘOYN ΣΠΟΙΛΕΡΣ. Το νέο έργο του σπουδαίου χορογράφου είναι μια σειρά από όμορφες εικόνες που δεν φαίνεται να συνδέονται εννοιολογικά ή τουλάχιστον το χαμηλό επίπεδο του Φάντα δεν βοήθησε να γίνει κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα το χάρμα ιδέσθαι να μην φτάνει ποτέ στην καρδιά. Θα έλεγε ο φάντα πως είναι μια παράσταση που κάποια άτομα μεταφέρουν πράγματα και σε κάποια φάση γδύνονται. Βασικά μετά από κάποιο σημείο η σκέψη είναι αυτή, τι θα μεταφέρουν τώρα; Πως θα γδυθεί αυτός; Υπάρχει και μια ύποπτη  ωδή στο καλλίγραμμο και το άρτιο η οποία σπάει από την παρουσία μιας κανονικής γυναίκας στην οποία έδωσε μπαστουνάκια για να περπατήσει. Δηλαδή κύριε Παπαϊωάννου - που κάνατε και ένα περφορμανς πρόσφατα σε μη προσβάσιμο χώρο - μόνο οι πουτσαράδες με τους φανταστικούς 8κέφαλους μπορούν να χοροπηδάνε σε κυλιόμενους βράχους; Τελικά ο φάντα (με το χαμηλό του επίπεδο) σκέφτεται πως η παράσταση  είναι το στριπ σόου του μακρινού μέλλοντος αλλά προς το παρόν καυλώσαμε μόνο με το απίθανο ηλιοβασίλεμα του φινάλε.   
 

No comments: