28 October 2021

θανασομηνακηδες - once a Galaxie 500, always a Galaxie 500

Συμπερασματικά είναι παντελώς αναξιόπιστοι οι 40 φεύγα που ήρθε η σειρά τους να κάτσουν στις καρέκλες. Δεν πάνε πίσω ακόμα και οι καλύτεροι από αυτούς, οι γνωστοί και ως θανασομηνακηδες. Διότι αγαπητέ πατριάρχα Θανάσιε Μήνα, ναι, μας ξεπαλιοροκεψες και περάσαμαν τη μισή μας ζωή ακούγοντας Pixies, αλλά. Αλλά και εσύ μέγα Θανάσιε που ήξερες πότε το SPIN έχει ξενερώσει και πότε το NME δεν σερβίρει hype, εσύ που μόνο εσύ και ο Δασκαλόπουλος είχατε το Deserter's songs όταν η μισή Αθήνα έστηνε καρτέρι πάνω από το ράδιο με το δάχτυλο έτοιμο να πατήσει το rec, ακόμα και εσύ δεν ήσουν τέλειος. Ταχτάρισες μια ολόκληρη γενιά με τη μία και μόνη αλήθεια της αγίας τριάδας του αμερικάνικου Indie, η οποία πότε ήταν Sonic Youth, Pixies, Dinosaur Jr, πότε ήταν Sonic Youth, Pixies, Pavement, και δώστου τα η μόνη μπάντα που έχει κυκλοφορήσει μόνο διαμάντια και δωστου τα once a pixie, always a pixie και η Kim Gordon είναι θεά και ο Malkmus είναι ιδιοφυΐα και ωπ τι δεν έπαιξα σήμερα στην εκπομπή; Οι φανατικοί ξέρουν πως σε κάθε εκπομπή παίζω Pixies και μπράβο σου Θανασάρα αλλά με αυτά και με αυτά ξέχασες τους Galaxie 500. 

Τα δυο ανεξήγητα του φαντασμένιου είναι ότι δεν έχει δει λαηβ τους Calexico και δεν είχε ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με τους Galaxie 500

Έπρεπε να έρθει ο κοβιντ, 14 λοκνταουν, να πεθάνει η δισκογραφία έτσι ώστε να πέσει πάνω τους ο Φάντα και να περάσουν ένα καλοκαίρι μαζί. Μα πως γίνεται να έχει χάσει τέτοια μπάντα κομμένη και ραμμένη πάνω του, με τις μελωδίες της, τις κιθάρες της τόσο όσο πωωωωωω δεν γίνεται ρε, ποιος φταίει για αυτό; Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο "Θανάσης Μήνας". Η αγία τριάδα του αλτέρνατιβ ροκ είναι "Pixies, Pavement, Galaxie 500", οι Galaxie 500 δεν έχουν γράψει ούτε ένα κακό τραγούδι και το να διαλέξεις αγαπημένο τραγούδι είναι πιο δύσκολο από το να μην πει μαλακία ο Morrissey.


2 comments:

Anonymous said...

Έβαζε και Pulp ο Μήνας! Αμεεε!

Anonymous said...

Ξέχασες τους Yo La Tengo. Άφρο.