16 April 2013

I thought love was going to tear us apart | Tim Kasher

Ο Φαντασμένιος πιστεύει πως υπάρχουν τέσσερις βασικοί μηχανισμοί καταπολέμησης της στιγμιαίας αμηχανίας σε δημόσιο χώρο:

1. Τσεκάρισμα του κινητού χωρίς αυτό να χτυπάει
2. Επίσκεψη στην τουαλέτα άνευ σχετικού καλέσματος από τη φύση.
3. Αναζήτηση της τελευταίας νανογουλίας από ποτό που έχει αδειάσει πριν κάνα τέταρτο.
4. Αναφώνηση σαρκαστικού αστείου.

Ο σαρκασμός, η ειρωνεία και ο χιουμουρτζίδικος κυνισμός ενδείκνυται και σε χρόνιες περιπτώσεις αμηχανίας και ανασφάλειας. Για παράδειγμα στη μουσική υπάρχουν οι γκουρού του είδους, οι μάστορες του αυτοσαρκασμού και του μαύρου χιούμορ, οι αγαπημένιοι μας  Moffat και Middleton (από κοντά και ο Glen Johnson των Piano Magic). 

Το αντίπαλο δέος στην Αμερική ακούει στο όνομα Tim Kasher. Μεγάλωσε στη Νεμπράσκα παρέα με τον Conor Oberst (Bright Eyes) και έκτοτε ζουν βίους παράλληλους.  Αγαπάνε τις ίδιες μουσικές, παίζουν ακριβώς τις ίδιες μουσικές και κυκλοφορούν με την ίδια σχεδόν συχνότητα  δίσκους. Ενώ όμως Oberst πέρναγε την πρώτη δεκαετία των 00s αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της Αμερικής, ο Kasher θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι ανάλογο μόνο για τα στενά όρια της γειτονιάς του.  

Η ιστορία παίζει παιχνιδάκια και έτσι το 2002 γίνεται του συγχρονισμού το κάγκελο και κυκλοφορούν και οι δυο τα αριστουργήματα τους! Στο κλασικό πια lifted or.. ο Orbest τραγουδά "Tim I heard your alboum and it's better than good. When you get off tour I think we should hang and black out together.." αναφερόμενος στο δίσκο black out που μόλις είχε κυκλοφορήσει με τους The Good Life ο Kasher.  Ο δίσκος είχε θέμα τον επώδυνο χωρισμό του καλλιτέχνη ο οποίος είχε και την τιμητική του στην άλλη δίσκαρα domestica που είχε βγάλει με τους Cursive το 2000.

Στην αρχή με τους Cursive, στη συνέχεια με τους The Good Life και τώρα μόνος του ο Kasher συνεχίζει να γράφει διαμαντάκια εξυμνώντας την  ανεπάρκεια του, τις άβολες καταστάσεις, τις γυναίκες που τον προδώσαν..  πάντα με τόνο περιπαικτικό. Η δισκογραφία του είναι θησαυρός για αυτούς που έχουν βαρεθεί την ωριμότητα, την ακεραιτότητα και την ορθότητα. [Σημείωση στον εαυτό μου: να μη γράφω τόσο πολλά, δεν τα διαβάζει κανείς]. 

Είναι δύσκολο να πει κάποιος τι είδους λαηβ κάνει ο Kasher. Είναι ροκ συναυλία ή stand up comedy show; Πριν από σχεδόν ένα μήνα στο υπέροχο The Knitting Factory  ο Kasher πριν από κάθε τρίλεπτο τραγούδι μονολογούσε το διπλάσιο χρόνο. Η παράσταση του είναι συγκλονιστική σε σημείο που στο τέλος δεν θες να τον χειροκροτήσεις αλλά θες να των γνωρίσεις. Να δεις πως είναι από κοντά αυτό ο ταλαντούχος δημιουργός.  Χωρίς την πρόζα θα ήταν ένας μέτριος τραγουδοποιός και χωρίς τη μουσική ένας μέτριος κωμικός.
Τι είναι;
Είναι μελαγχολικός, είναι εύθυμος, είναι συμβιβασμένος με την μοναξιά, έχει πολλούς φίλους, είναι πολυλογάς, δεν λέει τίποτα, δεν λέει σ' αγαπώ, τους αγαπάει όλους, είναι ρεαλιστής, είναι διαρκώς μεθυσμένος.

Ζήτω τα χοντροκομμένα αστεία, ζήτω ο αυτοσαρκασμός, ζήτω το πάθος, ζήτω το λάθος. Καταδικάζουμε τους πετυχημένους απ' όπου και αν προέρχονται.
 
~~~~~~~~~~o~~~~~~~~~~

Τα ακραία ραδιοφωνικά φαινόμενα όπως playground noise μεταδοθήκαν από τον http://poplie.eu/



No comments: