12 September 2011

άβυσσος το tomboy του panda bear


Μια το ένα μια το άλλο ήταν λογικό ο Φαντασμένιος να περιμένει το Tomboy με προσμονή που θυμίζει μικρά χελωνάκια που τρέχουν προς τη θάλασσα, τον ωκεανό, το όνειρο..
Δυστυχώς οι πρώτες ακροάσεις απογοήτευσαν τον μπλόγκερ, ο οποίος θυμήθηκε πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον τρίτο δίσκο των Sigur Ros τον οποίο επίσης περίμενε με περισσή αγωνία που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα μικρά γεράκια που ετοιμάζονται να πετάξουν για πρώτη φορά προς τα άγρια βουνά, τα δάση, την ελευθερία..

Στα φωνητικά το πρόβλημα. Τα νιαουρίσματα του Jonsi τότες, γίνανε τα μοιρολόγια του Panda Bear σήμερον. Κάπως έτσι θα ήταν τα πράγματα αν δεν μεσολαβούσαν τα γεγονότα του Ιουλίου. Τα Ιουλιανά δηλαδή. Τότε ο φαντασμένιος ένιωσε πως πρέπει να ακούσει spacemen 3, και πράγματι για δυο εβδομάδες άκουγε όλη τη μέρα τους θρυλικούς ψυχοδίσκους τους. Σε κάποια φάση σκέφτηκε πως πρέπει να πάρει ναρκωτικά ή να ακούσει κάτι άλλο. Και τότε πήρε μια δεύτερη ευκαιρία το tomboy. Και ξαφνικά αποκάλυψη: Έτσι θα ακούγονταν οι Beach Boys αν έπαιρναν οξύ ή ή ή ή ή ΔΙΑΟΛΕ!!! ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!! Έτσι ακούγεται ο Panda Bear όταν την παραγωγή κάνει ο Sonic Boom* των Spacemen 3 (γεγονός που αγνοούσε ως τότε ο Φαντασμένιος).

Από τότε κάθε ακρόαση του δίσκου είναι μια καινούργια εμπειρία. Τρισδιάστατες, δαιδαλώδεις συνθέσεις και ήχοι που σκάνε κάθε φορά διαφορετικά. Είναι ζωντανό; Είναι μεταλλαγμένο; Μπορεί να εξερευνηθεί πλήρως; Πάντως μοιάζει μακρυά η μέρα που θα το ακούσει ο Φαντασμένιος και δεν θα μείνει με το στόμα
ανοιχτό. Η αδιαφορία του για το πότε θα έρθει αυτή η μέρα μοιάζει απίστευτα με αυτή των μικρών Ελλήνων που στην πραγματικότητα το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν iphone5, πιο μεγάλη τηλεόραση, πιο μακρύ αμάξι..

--------------o--------------

*O οποίος Sonic Boom έκανε και την παραγωγή του περσινού πολύ καλού δίσκου των mgmt.


pic via benbeaumontthomas

2 comments:

Anonymous said...

fantasmenie. ευχαριστώ. απλά τέλειο. πλέον στα post μου χρησιμοποιώ το πρόσωπό σου για επίκληση στην αυθεντία.

Anonymous said...

I love
this
image.