20 May 2010

it's london baby, it's london.. | pavement 13/05

Το 1999 ο Stephen Malkmus διέλυσε τους Pavement, πέταξε τις βερμούδες του, έβαλε σακάκι, χτένισε το μαλλί και κυκλοφόρησε προσωπικό δίσκο με το όνομα του και εξώφυλλο το πορτρέτο του!!! Το παιδί θαύμα του lo-fi, αυτός που έκανε όλους τους losers των 90s να πιστέψουν ότι είναι κουλ, αυτός που έβγαλε δίσκους που όσοι τους άκουσαν είπαν "είναι γαμάτο, αλλά μπορώ να το κάνω και εγώ!", αυτός που έκανε τον Damon Albarn άνθρωπο.. ξαφνικά πίστεψε πως είναι τόσο σπουδαίος που μπορεί να ξεπεράσει σε δόξα τον Neil Young και τον Bob Dylan μαζί! Αυτό φυσικά δε συνέβη, ενώ αντίθετα ο μύθος των Pavement γιγαντώθηκε τόσο, ώστε το φετινό reunion τους να αποτελεί το απόλυτο "πρέπει να είμαι εκεί" για όλα τα indie παιδιά.

Το ερώτημα που τέθηκε στο μυαλό του φαντασμένιου ήταν το εξής "Θα είναι ένα διεκπεραιωτικό live ή ο Malkmous όντως γουστάρει να θυμιθεί τα παλιά;". Με αυτή την απορία ο φαντασμένιος γέμισε τη τσάντα με ξεχασμένα πουλόβερ, έκανε τα τελευταία του ευρά λίρες, πέταξε πάνω από τις στάχτες και βρέθηκε ενωπίω Pavement στο brixton academy.

Τόσο από εμφάνιση (
ο Malkmus φόραγε ένα κολεγιακό t-shirt) όσο και από εκτέλεση (o Kannberg δεν θυμήθηκε ποτέ τους στίχους του date with ikea, ενώ ο Malkmus τους μπέρδεψε στο range life και έκανε κάμποσα λάθη παίζοντας τις Fender του) όλα θύμιζαν lo-fi. Και ήταν όμορφα. Γιατί ακόμα και όταν δεν κάνουν το live της ζωής τους έχουν τόσο πολλά και καλά τραγούδια που είναι αδύνατο να μην περάσεις καλά, να μην ανατριχιάσεις λίγο ρε αδερφέ! Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; Τα τραγούδια των Pavement είναι μεγαλύτερα από αυτούς! Αχ.. you think it's easy, but you're wrong / i am not one-half of the problem / zurich is stained and it's not my fault / just hold me back or let me run/ πα ρα πα πα/ πα ρα πα πα...

----------------ο----------------

Καλή διασκέδαση λοιπόν στα μιλιούνια των Ελλήνων που την επομένη εβδομάδα θα εξορμήσουν προς Βαρκελώνη ελέω primavera..

pic via flickr

9 comments:

Anonymous said...

Γεια σου Φαντασμένιε.
Το support (Broken Social Scene!) το έχασες;

fantasmenios said...

φυσικά και δεν το έχασα. φυσικά και θα παίξει ξεχωριστό ποστ.

Raggedy Man said...

Ζήλεψα ρε...

fantasmenios said...

άσε που να στα λέω.. οι pavement ήταν εντελώς indie-fuck

South Of The River said...

Μπράβο ρε...

Εγώ τον πούλο (και) φέτος για Πριμαβέρα...

Ευτυχώς ΣΚ παίζει Ντύλαν (χρόνια του πολλά σήμερα...) και Σόνφελτ...

fantasmenios said...

bob dylan την κατάλληλη στιγμή.. the times they are a-changin'εε;

fantasmenios said...

btw την ώρα που οι pavement έπαιζαν το here o fieldmoon και ο mimis (part time drunks) είχαν πάει προς νερού τους! ήμαρτον!!!

fieldmoon said...

Ama exeis dei tous 65 days of static tin proigoumeni imera , ti pavement kai malakies ...

Ante fantasmenie , pote tha grayeis gia tin kaliteri sinaulia pou eipes oti eides sto londino pou den antexete apo tin mpoxa ?

Agonoioume mana mou !

mimis said...

kala ta leei o fieldmoon

egw exw na simplirwsw oti isws eprepe na ixame paei i sto summer babe i sto date with ikea pou ta timisan deontws

alitheia emeis xasame meros tis sunaulias pou pigame pros nerou mas i o malkmus pou milage oli tin wra kai den vrethike enas xristianos na tou kanei soussssssss?