10 May 2010

θα 'ναι σαν να βγαίνει η άνοιξη

Ακόμα και για τα πιο ετερόκλητα πράγματα μια προσεκτική παρατήρηση είναι σίγουρο πως θα αποκαλύψει κάποιες ομοιότητες. Στην περίπτωση των τριών συναυλιών που παρακολούθησε ο φαντασμένιος τις προηγούμενες μέρες (Max Tundra, Last Drive, Efterklang) όσο τρανταχτές ήταν οι διαφορές στο μουσικό ύφος (από soul electronica σε rock n' roll έως avant rock) τόσο εμφανής ήταν η ομοιότητα τους. Η οποία ομοιότητα εντοπίζεται στη διάθεση των καλλιτεχνών να παίξουν ζωντανά τη μουσική τους. Γεγονός σπάνιο, καθώς το 80% των συγκροτημάτων που έρχονται για live στην Ελλάδα συμπεριφέρονται λες και μας κάνουν χάρη.

06/05/2010 Max Tundra
Απίστευτος τύπος με σκηνική παρουσία "ο Μάρκος Σεφερλής χορεύει σαν τον Ίαν Κέρτις". Αν έπαιζε στο synch θα ήταν το αουτσάιντερ που ξεσήκωσε τον κόσμο και έμεινε στην ιστορία.
encore: "Τώρα θα κάνω πως φεύγω, εσείς θα χειροκροτήσετε.."

08/05/2010 Last Drive
Σταθερή αξία, σε σταθερή ημερομηνία. Αν αντί για 2 1/2 ώρες περιοριζόντουσαν σε ένα σετ των 90 λεπτών τότε θα μιλάγαμε για μια από τις καλύτερες συναυλίες όλων των εποχών. Όλα καλά λοιπόν με αποθέωση από τους νέους*, συγκίνηση για τους παλιούς και το devil may care για τον φαντασμένιο.
encore (μισή ώρα): "Δεν φαντάζεστε πόσο χαιρόμαστε που είστε εδώ απόψε, που είμαστε και εμείς μαζί σας.. "

09/05/2010 Efterklang
Αυτό εδώ αν δεν ήταν το live της ζωής τους ήταν σίγουρα στα πρώτα τρία. Απίστευτη εμφάνιση την οποία απόλαυσαν εξίσου κοινό και συγκρότημα. Είναι από αυτά τα live που γίνονται θρύλος και σχηματίζουν άρρηκτους δεσμούς. Ίσως δεν είναι τυχαίο πως όταν εμφανίζονται καίγεται η Αθήνα.. Άντε τα λέμε του χρόνου.
encore: "Έχουμε ξαναπαίξει πέντε τραγούδια στο encore; Ούτε τρία δεν έχουμε παίξει! Μόνο για την Ελλάδα αυτά!"

------------ο------------

*Δόξα και τιμή στον θεούλη που ενώ έκανε stage diving έπινε το ποτό του!!!

6 comments:

Anonymous said...

χεχε μπυρα επινε. Mitsos Sinie

blackpig said...

είναι αλήθεια ότι αυτό το πράγμα με τα encore έχει καταντήσει λίγο κουραστικό! Δόξα και τιμή στους Pearl Jam που όσο και να χτυπιόμασταν κάτω για encore δεν ξαναβγήκαν. Όσο για τους drive το πρώτο reunion ήταν φανταστικό! είχε μαζευτεί κόσμος που πραγματικά λαχταρούσε να τους δει.Τις επόμενες χρονιές μαζεύτηκαν και πολλοί περίεργοι! Παρ' αυτά η παρέα του Καλοφωλια είναι σταθερή αξία στα live της!

elafini said...

Απαντώντας στον/στην blackpig, δε νομίζω να έχει συμβεί πολλές φορές, συγκρότημα να βρίσκεται στη σκηνή για encore περισσότερη ώρα από αυτή του κανονικού live! Κι αν επιμέναμε, θα έπαιζαν μέχρι το πρωί. Νομίζω πως η ατμόσφαιρα που δημιουργηθηκε μεταξύ κοινού και συγκροτήματος ήταν εξωπραγματική. Μιλώντας μετά με τον Casper, μου είπε εκστασιασμένος πως σε ελάχιστα live βρέθηκε στη συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση...

Αν λοιπόν δεν είχαν ξαναβγεί, θα μέναμε με την εντύπωση μιας πάρα πολύ καλής συναυλίας.

elafini said...

Α....βιντεάκια εδώ
http://www.youtube.com/elafini

blackpig said...

επειδη τα γραφομενα μου παρεξηγηθηκαν το σχολιο μου αναφεροταν στο live του Max Tundra και στη φραση "encore: Τώρα θα κάνω πως φεύγω, εσείς θα χειροκροτήσετε."

fantasmenios said...

Καλά είναι τα encore. Και ο tudras πλάκα είχε..