02 December 2008

19. Wire - Object 47


Το Object 47 είναι η 47η κυκλοφορία των Wire. Ανάλογη μεθοδολογία ονομασίας δίσκου είχαν ακολουθήσει και με το 154 που αναφερόταν στις συναυλίες που είχαν δώσει έως τότε. Στις 47 κυκλοφορίες συγκαταλέγονται δίσκοι που κυκλοφόρησαν 30 χρόνια πριν (Pink Flag, 154) και δικαίως θεωρούνται από τους σημαντικότερους όλων των εποχών. Οι Wire όμως δεν είναι από τις μπάντες που στρογγυλοκάθισαν στο παρελθόν τους, αλλά συνέχισαν να κυκλοφορούν καλή μουσική ακόμα και στα 00s (λέγε με και σειρά Read & Burn Eps).

Στο Object 47 εκτός από τον τυπικό κιθαριστικό punk παύλα pop ήχο των Wire, διακρίνονται και κάποια νέα στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα οι Wire εμφανίζονται λιγότερο αγριεμένοι, πιο γκρούβι, πιο Μάντσεστερ. Ναι το εναρκτήριο One of us θα μπορούσε να είναι τραγούδι των Stone Roses. Στο άλλο άκρο, το τραγούδι με την εξωπραγματική για Wire διάρκεια 5:23 Patient Flees, ακούγονται σαν τους Portishead! Και τα εννέα τραγούδια του δίσκου έχουν σίγουρα λόγο ύπαρξης, κάνοντας την ακρόαση του ευχάριστη. Το All Fours που κλείνει το δίσκο λειτουργεί περισσότερο σαν υστερόγραφο που λέει : είμαστε οι Wire, ένα από τα σημαντικότερα Punk συγκροτήματα του Νησιού.

---------ο---------

Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία των blogs (χμ..) για τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς που τελειώνει.. ..συγκεντρωμένα από το lkrory21 εδώ.

3 comments:

plavo said...

ta 8elei o kolos sou... :)

fantasmenios said...

wire vs verve καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0!!!

Killah said...

den to exo akousei to wire.to katevazo parauta!