18 December 2008

03. Brian Jonestown Massacre - My Bloody Underground


Υπάρχει μοίρα; Κάρμα; Φυσικά και υπάρχει. Απόδειξη:

Αρχικά στη
φαντασμένια λίστα στο #3 ήταν οι Kyte. Όταν γερνάς όμως είναι δυνατό να ξεχάσεις ακόμα και αυτά που γράφεις [link]. Μη εκπρόθεσμοι οι Kyte καθώς ο δίσκος σύμφωνα με το amg είναι του 1998. Κανένα πρόβλημα όμως καθώς έτσι αδειάζει η θέση για τους Brian Jonestown Massacre που πολύ κακώς νόμιζε ο fanatsmenios πως είχαν κυκλοφορήσει το My Bloody Underground το 2007. Μπορεί ο δίσκος να μην είναι καν στο top3 του συγκροτήματος του Anton Newcombe, αλλά κερδίζει αβίαστα μια κορυφαία θέση στα καλύτερα για το 2008.

η ιστορία

Αν είσαι μέλος της μουσικής αίρεσης Brian Jonestown Massacre (δηλαδή αν ήσουν ένας από αυτούς που είδαν το DiG! πριν μερικά χρόνια στις νύχτες πρεμιέρας) τότε ξέρεις πως ο Anton είναι η αμερικάνικη απάντηση στον απόλυτο τρελό Mark E. Smith. Ναρκωτικά, αλκοόλ, μάχες επί σκηνής, αμέτρητα line up, αλλά και πολύ ταλέντο. Σε ένα τραγούδι τους μπορείς να βρεις όσες ιδέες έχουν κάποιοι σε δέκα δίσκους.

η μουσική
Ψυχεδέλεια. Γενικά ο Anton συλλέγει όλες τις αγαπημένες μουσικές που βρίσκονται από τους Stones έως τους My Bloody Valentine και τις κάνει δικές του. Η παραγωγή είναι αυτή που του αρμόζει, δηλαδή χάλια.

τα τραγούδια
Όπως πάντα με ευρηματικούς τίτλους όπως
Bring Me The Head Of Paul McCartney.. Πιάνο (!) στο We are the niggers of the world και βαριά μίνιμαλ ατμόσφαιρα στο ljosmyndir. Σε σκοτεινό μοτίβο το απίστευτο Darkwave Driver / Big Drill Car, και σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές του 2008 το είμαι και φαίνομαι "Just Like Kicking Jesus".

ο τίτλος
Τι και αν το αρνείται ο Anton λέγοντας πως η λέξη bloody χρησιμοποιείται αντί της λέξης fucking. Ο τίτλος είναι μίξη των πιο cool ονομάτων για συγκρότημα (my bloody valentine, velvet underground), με μια
ολίγη από Jesus and the Mary Chain και "My Little Underground". Αυτή η εξόφθαλμη δήλωση επιρροών θυμίζει κάποιους τερματοφύλακες που πριν το μπέναλτι δείχνουν σε ποια γωνία θα πέσουν. Αν φάνε το γκολ (που είναι και το πιο πιθανό) τότε εισπράττουν τον καγχασμό του πλήθους, αν πιάσουν το μπέναλτι τότε λέμε ότι έχουν αρχίδια. Άντε να πεις στον Anton ότι δεν έχει αρχίδια..

το εξώφυλλο
13 κόκκινο;


---------ο---------

Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία των blogs για τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς που τελειώνει.. ..συγκεντρωμένα από το lkrory21 εδώ.

3 comments:

Unknown said...

Από τις μούρες τους δεν φαίνεται κανείς πάνω απο 25, οπότε αν γράψανε αυτόν τον δίσκο (εγώ των θεώρησα ep και δεν τον έβαλα) στα 15 τους, τι να πω,εύγε!

thod. said...

o nai!

trismegistos diskos
2 + simera..

Anonymous said...

δισκαρα και μπανταρα!