06 January 2008

four, four... fucking two

21/11/2007. Λονδίνο, Wembley. Οι Άγγλοι θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους αδιάφορους βαθμολογικά Κροάτες για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα τελικά του Euro 2008. 6 μέρες μετά και 200 μέτρα πιο πέρα (στο Wembley Αrena) μαζεύτηκαν πάνω από 10.000 Αγγλούρες νεολαίοι για τη συναυλία των Babyshambles του απόλυτου ροκ ειδώλου στο νησί Pete Doherty. Στο πολυπολιτισμικό Λονδίνο είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που μαζεύονται τόσοι Άγγλοι μαζί. Ανάμεσα σε ερωτοχτυπημένα (από Doherty) κοριτσάκια και fashion (wanna be Doherty) victims αγοράκια βρέθηκε ελέω Dizzee (ως support) και ο fantasmenios. Της μόδας είναι τα καπέλα και τα κόκκινα παλτά. Ο χώρος δεν είναι gagarin.. αλλά παίρνει πόντους για το άνετο bar, την πολύ εύκολη πρόσβαση, τον εκπληκτικό εξαερισμό και την άριστη ακουστική. Πρώτο support οι Joe Lean & The Jing Jang Jong, οι οποίοι όπως όλα τα νέα Βρετανικά συγκροτήματα:

1. είχαν λιώσει στην πρόβα τόσο τα τραγούδια* όσο και τις πόζες που θα πάρουν πάνω στη σκηνή (τη σοφή αυτή ατάκα είπε ο din tolkning παρακολουθώντας με μια μπίρα στο χέρι άλλα νέα βρετανικά συγκροτήματα στο 93feet east στις 24-11-2007 λίγο μετά τις 11 ώρα Γκρίνουϊτς).

2. μουσικά κάποιους αντέγραφαν, αλλά έχει περάσει καιρός από τη συναυλία και ο fantasmenios δεν θυμάται πια.

Στη συνέχεια ο Dizzee Rascal διασκέδασε αρκετά το λαό, τον πήγε πέρα δώθε, και πάνω κάτω. Και λέγοντας συνέχεια τις λέξεις London και England επιβεβαίωσε την υποψία του fantasmeniou πως πρόκειται για καθαρά Βρετανική γιορτή.

Οι Babyshambles ανέβηκαν στη σκηνή η οποία είχε διακοσμηθεί σε στιλ 50s, και για μιάμιση ώρα περίπου ξεσήκωσαν όλο το Wembley (εκτός από τον fantasmenio). Διαρκείς αποθέωση σε κάθε κίνηση του Doherty ο οποίος σε φάση rehab γαρ αντί για μπίρα έπινε τσάι (τόση Αγγλουρια!!!). Ακολούθησε σκηνή ζηλοτυπίας από τον τραγουδιστή προς το κοινό εξαιτίας της υπέρμετρης (για support) αποθέωσης που επιφύλαξαν προς τον Dizzee. Παρένθεση στο πρόγραμμα με το happy birthday προς τιμή της μικρής αδερφής του Doherty. Γενική αποδοχή όταν χαμήλωσαν τα φώτα, άναψαν τα πορτατίφ και ο Pete πήρε την ακουστική κιθάρα και έπαιξε το αγαπημένο εκ Libertines εποχής music when the lights go out. Πλέον στας συναυλίας η αποδοχή ενός τραγουδιού μπορεί να μετρηθεί-ορισθεί από τα κινητά που ανάβουν για φωτογραφίες ή βίντεο. Το κινητόμετρο λοιπόν βάρεσε κόκκινο, εκτός από την παραπάνω στιγμή, στο κλείσιμο της συναυλίας όταν η μπάντα έπαιξε το fuck forever οπότε και ξεπρόβαλαν Βρετανικές σημαίες, και στις οθόνες ο Τσόρτσιλ με κλασική Βρετανική άσεμνη χειρονομία. Ψάχνοντας βίντεο από τη συναυλία στο youtube ο fantasmenios είδε το εξής σχόλιο: This was no gig, Dizzy and Pete ran a rave

Η Αγγλία έχασε βλακωδώς 2-3 από τους Κροάτες και αποκλείστηκε. Αλλά αυτοί είναι οι Άγγλοι. Οπως παίζουν άθλια μπάλα και επιμένουν στο 4-4-2, έτσι και έχουν την ανάγκη να αποθεώνουν άθλια ντόπια συγκροτήματα.. καλά να πάθουν. Αντίθετα ο fantasmenios, περήφανος από την πρόκριση της δικής του εθνικής, 3 μέρες μετά πήγε να δει τους Interpol

--------------------

*αυτά να τα βλέπουν οι δικοί μας που αντί για μελέτη στο σπίτι, λιώνουν στο pc παίζοντας με το myspace, και μετά οι μισοί τη βλέπουν antony και οι άλλοι μισοί godspeed..

1 comment:

plavo said...

thanks gia to patch.
ola doulevoun san roloi...elvetiko!