22 September 2024

Λευτεριά στους Τουαρέγκ | Bombino & Tinariwen στον Λυκαβηττό 19/9

Η σειρά 23 τομέας Ζ έχει 17 ευρώ, η σειρά 14 τομέας Ε έχει 21, το τμήμα Κ έχει 24, μα είναι δυνατόν να δουλέψει αυτό σε μια ροκ συναυλία;  Ο Φαντασμένιος θυμάται την αναρχία στο Ηρώδειο. Βέβαια δεν έχει δει ποτέ  λαηβ Tinariwen και δεν είναι πως στο άκουσμα των τραγουδιών τους ξυπνάει ο αηνταααα μέσα του. Από την άλλη αν έχεις ακούσει πάνω από 2 τραγούδια του Bombino (εδώ αυθεντικά και τεκμηριωμένα για τον περσινό του δίσκο) τότε έχουμε ξεκάθαρα μια στιγμή παραφροσύνης αν νομίζεις πως ο κόσμος θα δει το λαηβ όπως έβλεπαν οι friends τους Hootie & the Blowfish. Και αν υπήρχε μια μικρή πιθανότητα να εκπληρωθεί το Plissken όραμα, αυτή πάει περίπατο όταν οι πόρτες ανοίξαν με σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση και ο μέγας Bombino βγήκε στη σκηνή ενώ ο κόσμος ακόμα έμπαινε.
Πας κυρά Plissken και βάζεις τον μέγα Bombino να ανοίξει τους Πυξ λαξ των Τουαρέγκ; Θα σου τη φέρουμε εμείς και θα κάτσουμε στη σειρά 13 ρε να βλέπουμε χωρίς ζουμ την πανέμορφη μαύρη σκηνή που τόνιζε τα φανταστικά ρούχα των Bombiνων. Τέλος, ο Φαντασμένιος θέλει να ντύνεται τουαρεγκ, το πράσινο για τη δουλειά και το μπλε για ποτό. Μόνο αυτό. Πανέμορφοι, οι κιθάρες να μιλάνε με το ολόγιομο φεγγάρι, ο λευκός ντράμερ να πασχίζει στα ντραμς, είναι τέλειο αυτό που συμβαίνει, η πλατεία έχει γεμίσει και προύχοντες και ανθυποπροσωπικότητες στις δύο πρώτες σειρές δεν βλέπουν τίποτα. Την ίδια στιγμή δίπλα στον Φάντα έχουν κάτσει οι πιο όμορφες γυναίκες σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων. Plissken όλα εδώ πληρώνονται.  
Οι Bombiνοι πάνε τρένο και τα αηντααα βροχή αλλά κάποιοι είναι αποφασισμένοι να βρουν τις θέσεις τους και κάπως έτσι οι πεντάμορφες έπρεπε να αποχαιρετήσουν τις σουπερ θέσεις, ζήτησαν συγγνώμη και έφυγαν  αλλά μα της σαχάρας τους θεούς, αυτός που τις έδιωξε φοράει μπλουζάκι REM chronic town, τι θα γίνει με τη σειρά 13 ποιος θα έρθει να κάτσει μετά; H Μπρέντα με ένα μπουκάλι βότκα στο χέρι; 
45 λεπτά Bombino όλη μας η ζωή, η πλατεία αδειάζει, ο αηνταα πάει στη σειρά 32 και βγαίνουν οι Tinariwen, δεν συμβαίνει κάτι το φοβερό πέρα από το ότι έχουν αλλάξει όλοι θέση γύρω από τον Φαντασμένιο αλλά δεν έχει τίποτα σημασία γιατί νάτοι πάνω στη σκηνή οι Bombinοι μαζί με τους Tinariwενους και να η εισβολή στη σκηνή και οι σεκιούριτι του Plissken να τηρούν τη τάξη (sic). Κάποιοι λένε πως το Plissken φημίζεται για το εκλεπτυσμένο γούστο στην επιλογή συγκροτημάτων, ο Φαντασμένιος θα πει πως διαχρονικά έχει τους χειρότερους γορίλες (εδώ η εμπειρία του 2012 που είχαν χρυσαυγίτες). 
Κάποιοι το απολαμβάνουν κάποιοι ψάχνουν τις θέσεις τους, κάποιοι τσακώνονται με τους ουγκ, κάποιοι βγάζουν σέλφι, κάποιοι παρακολουθούν αυτούς που τσακώνονται και αυτούς που ψάχνουν τις θέσεις τους, αλλά όλοι μαζί φωνάζουν για την λευτεριά στην Παλαιστίνη. Το οποίο είναι ένα τσικ περίεργο διότι οι Τουαρέγκ έχουν το δικό τους πόνο, είναι σε ένα συνεχή πόλεμο για τον οποίο κανείς δεν δίνει την παραμικρή σημασία. 
Τι έχουμε εδώ; Καπνογόνο;;; Και αυστηρά αριθμημένες θέσεις και εκλέκτικ Plissken και καπνογόνο WHAT IS THIS? A CROSSOVER EPISODE? Λογικά η μπάντα είναι ήδη στα ρανταρ των φασαίων οπότε ετοιμαστείτε του χρόνου για Tinariwen στο Πόζαρ.
Το ανκορ των Tinariwen όλη μας η ζωή. Ένα επικό αργόσυρτο Ittus και ξέσπασμα, κιθαριστική θύελλα, με τους Bombiνους στη σκηνή, για το Sastanaqqam. Τέλειο. Τα φώτα ανάβουν κάποιοι φεύγουν χαρούμενοι και σίγουροι πως άξιζε να βρέξουν τον κώλο τους, κάποιοι ψάχνουν τις θέσεις τους, κάποιοι βγάζουν σέλφι και κάποιοι συνειδητοποιούν πως παίζει ένα φανταστικό αμπιεντοεξπεριμενταλ τουαρεγκ που ούτε ο διάολος σαζαμ δεν βρίσκει. Και αρκεί ίσως μόνο αυτό για να βρεθούμε στο ποζαρ και στον Χελμό του χρόνου.  

No comments: