29 January 2023

top-5 τραγούδια μέσα σε τραγούδια

top-5 τραγούδια μέσα σε τραγούδια, δηλαδή μέρη τραγουδιών που είναι τόσο διαφορετικά από το υπόλοιπο τραγούδι που θα μπορούσαν να ήταν αυτόνομα τραγούδια. πάμε

Το Put the Book Back On The Shelf είναι ένα από τα πολλά υπέροχα pop rock κομμάτια των Belle And Sebastian, έως τουλάχιστον το 3:30 όπου το τραγούδι σβήνει ακολουθούν μερικά δευτερόλεπτα σιωπής και ακούγεται μια απλή συγχορδία και ο Stuart να τραγουδάει Belle and Sebastian on the radio/ play songs for children, η συγχορδία μοιάζει να έρχεται πιο κοντά, το κλίμα απόκοσμο τουλάχιστον για τα δεδομένα των Belle. Θα μπορούσε αυτό να είναι το τελευταίο πράγμα - κάτι σαν τελευταία λόγια - των Belle and sebastian πριν χαθούν για πάντα. Από την άλλη ο φαντασμένιος σκέφτεται πως είναι τόσο ιδιαίτερη αυτή η μελωδία που δεν θα είχε πρόβλημα να την ακούει συνέχεια μέχρι να χαθεί αυτός για πάντα.

Το English Beefcake των James έως το 3:30 είναι είναι συμπαθητικό τραγούδι των James. Εκεί εντελώς ξαφνικά αλλάζει πορεία, ξαφνικά η φάση είναι αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε από το πουθενά γυναικεία φωνητικά There is nothing to say I get in the way Unable to break obsession και από πίσω να χτίζεται ουρανοξύστης ήχου. Πρέπει να είσαι αναίσθητος να μην νιώσεις την εξύψωση σε αυτά τα 2 λεπτά, χαμός. Σημείωση για τις Dj: το συγκεκριμένο κάνει φοβερή αλλαγή με το Crystal των New Order.

Τα 45 δευτερόλεπτα του ξεσπάσματος στο She Dreamt She Was A Bulldozer, She Dreamt She Was Alone In An Empty Field στο Lift you skinny των Godspeed You! Black Emperor. Η ίδια ανατριχίλα κάθε φορά, το πιο γλυκόπικρο ριφ όλων των εποχών, μια από τις στιγμές που θυμάται ο γεροφάντα από το λαηβ στη Θεσσαλονίκη το 2003.  

Για το Glowing Heart of the world των Calexico τα έχει πει 1εκ φορές ο Φάντα - είναι έτσι και αλλιώς στα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Παρότι το πρώτο μισό είναι μάλλον μια ύπουλη εισαγωγή που μάλλον έχει σκοπό να τονίσει του Ενιο Μορικόνε το κάγκελο που γίνεται μετά το 2:18 που σκάνε οι καουμπόηδες με το καλύτερο ριφ που ίσως γράφτηκε ποτέ. 

 Το The Happening των Pixies. Χμ Ξεκινάει ζόρικο παουερ ροκ, αφήνει μια υποψία πως εδώ υπάρχει λίγο συναίσθημα αλλά φτου ξανά να φωνάζει ο Black. Και μετά δεύτερη δόση από εκείνο το συναίσθημα αλλά αυτή τη φορά πιο σίγουρα σαν να το πιάσαμε το κύμα, και αφού το πιάσαμε το κύμα και είμαστε σε άλλη φάση αποφασίζει ο Black πως τώρα είναι η στιγμή να ραπάρει. Το πιο μεγάλο λεπτό όλων των εποχών. Για την ιστορία αυτό εδώ κανονικά είναι άκυρο, καθώς το ραπ κομμάτι του τρακ ουσιαστικά πρωτοεμφανίστηκε ανεξάρτητο ως The Thing στη δεύτερη πλευρά του Single Velouria ένα μήνα πριν βγει το Bossanova. 

Εσάς σας αρέσουν τα τραγούδια μέσα στα τραγούδια; Γράψτε κάτω στα σχόλια χααχαχαχχαχαχαχαχαχαχα

3 comments:

Anonymous said...

Άκουγα τώρα ξανά το marquee moon για τους γνωστούς λόγους. 5:30 - 9:20. 4λεπτο ινστρουμένταλ κομμάτι μέσα στο 10λεπτο. Συν τοις άλλοις γέννησε το πσστ πανκ μες στο μεσουράνημα του πανκ.

fantasmenios said...

+ Blue Oyster Cult - (Don't Fear) The Reaper
+ Tame Impala Let it happen που είναι 3 σε 1

Anonymous said...

Το drowning των Waeve από το 3:36 και μέχρι το τέλος. Προσθήκη 2023. Άφρο.