16 October 2018

ιστορίες

Η φωτογραφία είναι άσχετη, είναι από το λαηβ των Animal Collective στον Νιάρχο αλλά επειδή του αρέσει του Φάντα και τώρα τη θυμήθηκε, είπε να τη βάλει. Πάμε.

Μπαίνει ο Φαντασμένιος στο ιντερνέτ και βλέπει νέο δίσκο παύλα χαμένες ηχογραφήσεις από το 1978 όταν ο  Peter Holsapple πήγε στο Μέμφις για να κάνει κονέ με τον Bell των Big Star. Ο Bell του έριξε χυλόπιτα και έτσι έμεινε -ο μετέπειτα σεσιον μουσικός των REM- να παίζει στο στούντιο εκτός ωραρίου. Τις ηχογραφήσεις άκουσε ο μπροστάρης των Big Star Alex Chilton o οποίος αφού πρώτα τον ειρωνεύτηκε είπε να κάτσει να δείξει στον Holesapple πως γίνεται η δουλειά. E και μετά από 40 χρόνια η φοβερή αυτή ιστορία συνεχίζεται  με την κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο Death of Rock. Συμπαθητικό δισκάκι ωστόσο υποδεέστερο της ιστορίας και των βαριών ονομάτων που ήδη αναφέρθηκαν.

Λίγο πιο πέρα ένα δισκάκι που και το hypeακι του έχει, είναι και fortuna records έχει και από πίσω μια επίσης ιντριγκαδόρικη ιστορία. Οι της εταιρείας ισχυρίζονται πως απλά κάποιος τους το άφησε και έτσι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τον δημιουργό του. Η ταμπέλα απέξω γράφει Moontribe και στα tags από κάτω έχει analog, africa, cosmic, space, tripy και ΠΟΡΩΝΕΤΑΙ ο Μένιος Ε ΡΕ τι έχει να γίνει. Και δεν έγινε τίποτα ή σχεδόν τίποτα καθότι τα tags είναι μεν σωστά αλλά μοιάζει να είναι μόνο tags. Στερείται  φαντασίας, μιας ιδέας να κάνει κλικ μοιάζει κάπως σαν τον Αλέξανδρο Τζίολη.

Τώρα από συνεργασίες όλη η γη περιμένει το δίσκο των Callas με τον Lee Ranaldo. O κυρ Ranaldo είχε έρθει το 2014 για λαηβ στον Παρνασσό [λινκ]. Σε περίπτωση που βαριέστε να πατήσετε το λινκ το ποστ μέσες άκρες γράφει πως ο Lee είχε έρθει να κάνει το κομμάτι του. Και πράγματι το έκανε καθότι με το που τελείωσε το λαηβ έπεσε πάνω του η μισή δημιουργική Αθήνα να του πει πόσο συγκινητικό ήταν το λαηβ του και πόσο γαμάτος είναι και και και και και λογικά ακόμα θα σφουγγαρίζουν σάλια στον Παρνασσό. Ε και κάπως ΄έτσι φτάνουμε στο δίσκο με τους Callas αφότου πρώτα του κάναμε και τα βαφτίσια τον Σεπτέμβρη στον Νιάρχο. Και μάπα αν είναι ο δίσκος τουλάχιστον θα μείνουν οι φωτογραφίες με τον Lee.

No comments: