20 April 2018

φανταgazing 2018

 Αφού ουσιαστικά έδωσε το Πούλιτζερ στον Lamar μάλλον είναι καιρός για τον Φαντασμένιο να βρει τον εαυτό του, να επιστρέψει στη βασική του κατάσταση. Δηλαδή σε εποχές που όλη η γη άκουγε γκλιτσι γκλιτσι και αυτός έγραφε για τους 93MillionMilesFromTheSun και του φοράγατε την ταμπέλα του αμετανόητου shoegazερά. Για χάρη του παλιού καιρού ή και για αυτό που είχε  γράψει στις αρχές του 2017 με αφορμή τον δίσκο των Froth πως ενδεχομένως το δισκάκι τους να είναι καλύτερο από το επερχόμενο των Slowdive, και μετά φάγαμε μια πούτσα να, ναι τόσο διορατικός. Για γούρι λοιπόν ενόψει της νέας Shieldιάδας, ιδού μερικά νέα shoegaze διαμαντάκια της νέας εποχής. 
Ο δίσκος των Dreamend δηλαδή του τύπου που τρέχει την Graveface Records, εταιρία στην οποία έχουν βγάλει τον δεύτερο τους δίσκο οι σεσημασμένοι  του είδους Whirr. Μια χαρά δισκάκι που έχει και όμορφο εξώφυλλο που ίσως να είναι και το πιο σημαντικό διότι και μάπα να είναι ο δίσκος τον κρεμάς στον τοίχο και τα έβγαλες τα λεφτά σου. Τώρα αν είστε πολυάσχολοι και δεν έχετε χρόνο, τότε πρώτον είναι πολύ περίεργο που διαβάζετε αυτό το ποστ και δεύτερον βάλτε να παίζει το In My Heart. Μια χαρά τραγουδάκι που θα σας κάνει να νιώσετε δέκα χρόνια νεότεροι, ναι τότε που η ηλεκτρονική μουσική και το shoegaze ήταν στην καψούρα.
Νιώθετε κάπως περίεργα με τη φάση του λαηβ της Beyonce;Ένα σφίξιμο, ένα πρήξιμο ίσως; Ο Φαντασμένιος σας έχει την λύση. Ακούτε 3 φορές την μέρα το δισκάκι των Kraus. Δυνατό, πολύ δυνατό, θα το βάζετε και δυνατά, πολύ δυνατά, διότι ποτέ δεν θα είναι αρκετά δυνατά. Είναι και δίλεπτα τα τραγούδια οπότε σκάει συμπυκνωμένη η ένταση.

No comments: