19 April 2017

ολ RITE

Αντικειμενικότητος συνέχεια, με ακόμα ένα συγκρότημα που δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσετε εδώ κακό λόγο, ακόμα και αν γράψουν τον νέο ύμνο του Ολυμπιακού. Όπως έχετε ήδη καταλάβει γιατί είστε τσακάλια ο Φαντασμένιος γράφει για τον νέο δίσκο των The You And What Army Faction με τίτλο RITE. 
Για τα δεδομένα μιας μπάντας που οι περασμένες κυκλοφορίες μοιάζει να μην καταλαβαίνουν από 33 ή 45 στροφές, από πίσω μπρος και από κανονικά και ανάποδα το νέο δισκάκι μπορεί να χαρακτηριστεί από ποπ ως easy listening. Η φάση εδώ είναι πέρα για πέρα αληθινή οπότε δεν κάνει εντύπωση πως όχι μόνο δεν κρύβουν τις 90s εμμονές τους αλλά τις υπογραμμίζουν με τη συμμετοχή στο δίσκο ενός ήρωα της εποχής, τον Δημήτρη Ιωάννου (Bokomolech). 
Οι Faction λοιπόν παρουσιάζουν τις πιο ορθόδοξες συνθέσεις της ως τώρα πορείας τους και σε συνδυασμό με την επίσης καθαρή παραγωγή - με εξαίρεση φυσικά τα φωνητικά ε, μη τα γαμήσουμε και όλα - δεν θα ήταν υπερβολή να μιλάμε για έναν δίσκο με πολύ όμορφο εξώφυλλο και εννιά κανονικά τραγούδια. Μένοντας στο θέμα της παραγωγής ο Φαντασμένιος πιστεύει πως ακούγονται εντελώς αντι-Albini, καθώς αν στους δίσκους του 90s πατριάρχη έχεις την αίσθηση πως είσαι μέσα στο στούντιο, ακούγοντας το RITE μάλλον ψάχνεις τους Faction σε ένα κουτί 15 μέτρα κάτω από τη γη. Και μια χαρά είναι εκεί κάτω, δεν είναι να μπλέκεις από πολύ κοντά με τον κιθαριστικό χαμό που κάνουν.
Αν θέλετε νεημ ντροπινγκ πάρτε στυλό και γράψτε, Fraternity, Swans από ημίχρονο, Body Horror, Fugazi στανταράκι, Slave Magik, δύσκολο αλλά Nirvana, στο Degeneration Magic και αυτό οριακό αλλά το μοτίβο είναι pop gybe και στο I See You Stalking Me στο μπάσο, στο μπάσο (μισό λεπτό να διαβάσει ο Φαντασμένιος τα κρεντιτς) στο μπάσο περιέργως δεν είναι η Κιμ Ντιλ, Pixies; Χαμός. Η ψυχούλα του δίσκου βέβαια είναι αρκετά Sonic Youth (και γιατί να μην είναι ε) με πιο χαρακτηριστικό το i'll be Johhny Castle, you be Cancer.
Ενδεχομένως και αυτό το ποστ να είναι αχρείαστο καθώς ο δίσκος στοχεύει σε ένα ιδιαίτερο έθνος ανθρώπων (όχι με την έννοια της ελιτ) οι οποίοι σίγουρα δεν περίμεναν τον Φαντασμένιο δυο μήνες για να πέσουν μέσα στη δίνη του. Στην απίθανη περίπτωση που έχει μείνει κάνας ξέμπαρκος, τότε κλικ και καλά ξεμπερδέματα.

No comments: