06 March 2017

fourth gear, it's like a flight

Μπήκε η άνοιξη και θέλετε να πάρετε το αμάξι να πάτε μια εκδρομή αλλά διστάζετε λίγο γιατί έχετε βαρεθεί να ακούτε τα ίδια και τα ίδια; Τα ακραία μουσικά φαινόμενα με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας παρουσιάζουν τις νέες αγαπημένες μουσικές κυκλοφορίες! Βάλτε πρώτη και φύγαμε!


Από την μακρινή Ισλανδία μας έρχονται οι Fufanu και κάπου εδώ τελειώνει το εύθυμο εκ του εγχειριδίου γράψιμο και διαβάζουν οι 2-3 που μένουν πάνω από δέκα δευτερόλεπτα στο μπλογκ. Το Sports είναι ένας δίσκος της ποστ πανκ, ποστ ποπ πανκ μάλλον με ολίγη από μοτόρικ. Στην πραγματικότητα η αισθητική του δίσκου δεν συντονίζεται με την τρέχουσα (μαύρη) Φαντασμένια διάθεση αλλά είναι πραγματικά πανέμορφες και οι δέκα συνθέσεις, δηλαδή νο φιλερς και σπάμε το κεφάλι μας να βρούμε από τα έχουν κλέψει όλα αυτά. Τραγουδάρες έχει, εξωφυλλάρα γουες αντερσονική έχει, βγάζεις το Αθήνα - Θεσσαλονίκη για πλάκα.

Οι Froth είναι το σχήμα δυο φίλων με τόσο μεγάλο απόθεμα σε χιούμορ που σκέφτηκαν να κοροϊδέψουν τη μουσική βιομηχανία κάνοντας ένα συγκρότημα που δεν παίζει μουσική. Έφτιαξαν σαητ, έστελναν δελτία τύπου, μέχρι και δίσκο ήταν έτοιμοι να βγάλουν ο οποίος φυσικά θα ήταν εικοσάλεπτο κενό. Όλα αυτά μέχρι τι στιγμή που βρέθηκαν σε ένα μικρό φεστιβάλ όπου την τελευταία στιγμή ακύρωσε ένα συγκρότημα και βρέθηκαν στη σκηνή. Η εμφάνιση τους ήταν φυσικά καταστροφική αλλά στάθηκε αφορμή για να αποφασίσουν να εξασκηθούν και να γράψουν μουσική. Σχεδόν 5 χρόνια μετά κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο Outside (briefly), ένα dream pop shoegaze διαμαντάκι που ο Φαντασμένιος θα πέταγε τα ακουστικά του στον αέρα αν το πιάσουν σε απόδοση οι νέες κυκλοφορίες των πάλαι ποτέ απόστολων του είδους Ride και Slowdive. Ιδανικό για απογευματινές διαδρομές τύπου Ηράκλειο - Χανιά με τον καταδυόμενο ήλιο κόντρα. 
 
Το Sincerely των Dude York θα σας βοηθήσει με άνεση να περάσετε τις νέες πίστες στην Κορίνθου- Πατρών. Κάργα 90s αλτερνατιβ ποπ ροκ με κάμποσες καλές στιγμές όπως το υπέροχο εναρκτήριο Black Jack. Ευχάριστο άκουσμα που λογικά δεν θα κερδίσει ποτέ την πλήρη προσοχή σας και πάλι καλά γιατί ως γνωστών don't mess with Κορίνθου- Πατρών. Πάντως αν είχαμε 1996 θα ακούγατε τα tonight και love is και θα το σκάγατε το πεντοχίλιαρο χωρίς πολλά πολλά.


No comments: