25 April 2015

πρώτα πάμε στα λαηβ, αφήνουμε να περάσουν 15 μέρες και μετά γράφουμε

Αγαπητές αναγνώστριες και φίλοι αναγνώστες τα ακραία μουσικά φαινόμενα είναι εδώ. Στην οθόνη σας και πάλι, μετά από απουσία εβδομάδων, για να μην σας λείψει η ενημέρωση! Και δεν είναι ότι το επιτελείο του μπλογκ τεμπελιάζει στους καφενέδες, τουναντίον ο Φαντασμένιος βρέθηκε σε κάμποσες πολιτιστικές εκδηλώσεις όλες αυτές τις μέρες. Η μικρή αυτή αποχή είναι αποτέλεσμα της περιέργειας του Φαντασμένιου στο ζήτημα της εκτίμησης ενός γεγονότος με φίλτρο τη χρονική απόσταση.  

~ Spectres. Το λαηβ ήταν σίγουρα στο six dogs με ύφος τυπικό shoegaze, παρά την Sonic Youth μπλούζα του φροντμποη. Το Αθηναϊκό κοινό ήταν αλλού, και κάπως έτσι εξηγείται ο μονοψήφιος αριθμός χιτς σε τούτο το μπλογκ. Δεν είναι της μόδας τα ντριμι ντεσιμπέλ. Πάντως με τα δυο τελευταία τραγούδια του σετ οι Spectres ζόρισαν αφτιά, κέρδισαν τη μάχη με τη λήθη και ίσως έδωσαν απάντηση στο ερώτημα "Τι άκουσε ο προμότερ και τους έφερε για τουρ σε όλη την Ελλάδα;". Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που παίζουν εκτός Αγγλίας. Αντίθετα οι Victory Collapse που άνοιξαν το λαηβ θα μπορούσαν με ευχέρεια να περιδιαβούν την Αγγλία ως συνεχιστές των Fall όταν χτύπα ξύλο τα τινάξει ο ME Smith.

~ A Place To Bury Strangers. Το λαηβ ήταν στο rough trade. Στην πραγματικότητα η παράγραφος αυτή δεν έχει λόγο ύπαρξης πέρα από την επιδειξιμανία του Φαντασμένιου που πήγε στο Λονδίνο και είδε το λαηβ στο δισκάδικο και μετά έφαγε αυγά στο Σορεντιτς. ΑΛΛΑ. Αλλά είναι τόσο ντεμοντέ το shoegaze που το λαηβ είχε λιγότερο κόσμο και από τους Spectres. Οι  APTBS από τη μία είχαν μια καθαρή ρυθμ σεκσιον (σαν να ακούς  Joy Division) και από την άλλη τον Ackerman που έμοιαζε να πειραματίζεται με τα πιο πειραγμένα-χαλασμένα πετάλια που έχει φτιάξει.

~ The You And What Army Faction. Λαηβ για την παρουσίαση του νέου δίσκου ονόματι glum. Μια ιδέα από Slint κάργα Fugazi και ολίγην από νέους Swans. Μια χαρά.

7 comments:

Raggedy Man said...

Ντεμοντέ το σουγκέιζ, αλλά σ' αυτό το μπλογκ φτάνει 6-7 σειρές, το ποστ πανκ πάλι 2 μαξ. Τσκ Τσκ Τσκ.

(Δεν ήταν παρουσίαση για το Γκλαμ.)

fantasmenios said...

2,5 σειρές και τα μισά ήταν λάθος. Θες πραγματικά να γράψω παραπάνω;

pan pan said...

πως σας γλεντησα ολους που ειδα τους σπεκτρς λαηβ στα γιαννενα (οντως)

fantasmenios said...

ο κοσμος μαζί με το εισιτήριο έδειχνε και το τουητ σου

pan pan said...

παιζει να εισαι ο μονος που με κανει φολοου και πληρωνει εισιτηριο

fantasmenios said...

έτσι είναι αλλά δεν με χαλάει. Μια φορά πήγα τσάμπα σε λαηβ και ήταν μάπα.

pan pan said...

τζαμπα λαηβ, εκ των πραγματων δεν γινεται να χεις αποψη και το εννοω