06 March 2014

Οι Black Rebel Motorcycle Band είναι υπερτίμιοι διασκεδαστέ | Αθήνα 4.3.2014


Οι BRMC αν και 15 χρόνια στο κουρμπέτι εμφανίστηκαν ορεξάτοι και γεμάτοι ενέργεια.  Απέδειξαν πως έχουν και τα τραγούδια αλλά και την εκτελεστική ικανότητα να ξεσηκώσουν χιλιάδες κόσμου και να κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο για σχεδόν δυο ώρες. 
Στον Φαντασμένιο αρέσουν οι μπάντες που στα λαηβ δεν αρκούνται σε μια πιστή (ή όσο πιο πιστή μπορούν) αναπαραγωγή των στούντιο ηχογραφήσεων. Για παράδειγμα οι BRMC στο αγαπημένιο six barrel shotgun τράβηξαν τη γέφυρα του τραγουδιού πάνω από τρία λεπτά (!) δίνοντας έτσι  επική ώθηση στο τελικό ξέσπασμα (παλιό κόλπο που έχει τερματίσει με το λαηβ you made me realize ο Shields). Ενδιαφέρον και αρκούντως φασαριόζικο το φινάλε του whatever happened to my rock n' roll όπου έγινε ο χαμός, ενώ στο sell it οι κιθάρες σκούξανε όπως αρμόζει σε αυτή την κομματάρα. 
Επίσης ο Φαντασμένιος είναι χαρούμενος όταν πάει σε λαηβ και η μπάντα του πασάρει ένα νέο αγαπημένο τραγούδι. Μπορεί από τα slow να έμεινε εκτός setlst τo λατρεμένιo sweet feeling αλλά η εκπληκτική εκτέλεση του complicated situation θα μείνει στην ιστορία και ρίχνει φως στη μαύρη τρύπα της δισκογραφίας των BRMC (βλέπε Howl και baby 81). 
Από τα βρωμοπαθιάρικα δεν είπαν τα rifles και aya αλλά θα τα πουν του χρόνου. Γιατί στην πραγματικότητα εκτός από τον κόσμο που ξεφάντωσε και λογικά έχει γεμίσει το facebook με κουνημένα βίντεο και άθλιες φωτογραφίες, το λαηβ ευχαριστήθηκαν και οι BRMC. Καθότι όπως έχει ξαναπεί σοφά ο Φαντασμένιος το αθηναϊκό κοινό που βλέπει ένα λαηβ το εξάμηνο (και αν) είναι λογικό να κάνει παλαμάκια, να σηκώνει αναμμένους αναπτήρες (συνέβη) και να κάνει συγκροτήματα, που εις την δύσιν θεωρούνται δευτεράτζες, να νιώθουν ρολιγκ στοουνς. Και υπό τέτοιες συνθήκες, είναι λογικό η μπάντα να απολαμβάνει ακόμα και τραγούδια κράχτες που μάλλον έχει βαρεθεί να παίζει (ίσως το red eyes). Όταν δε γρατζούνισαν για την πάρτι τους, μπορεί τα κινητά να μείνανε κάτω αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν συνταρακτικοί (american x). Συνταρακτικοί; Κάτι δεν πάει καλά με αυτό το ποστ.

~~~~~~~~~~ο~~~~~~~~~~

Ακολουθεί το πραγματικό, το αυθεντικό και τεκμηριωμένο λαηβ ρηβιού

Την τσαγκαροτρίτη που πέρασε και παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα 3000 πιστοί της ροκεντρολ έδωσαν βροντερό παρόν (έκαναν το attend πραγματικότητα) στο λαηβ της μπάντας που κατέκτησε τη θέση #93 στη φετινή Blogovisione (#1 ο Ring, #9 o Fantas). 
Ο ήχος ήταν μέτριος αλλά δεν έχει σημασία καθώς το ερώτημα ήταν whatever happened to my rock n' roll και όχι ποιοι είναι οι νέοι Radiohead. Το ροκ εντ ρολ πάνω στη σκηνή σε αφθονία αλλά από κάτω μόνο κάτι ψιλοναρκωτικά, μηδέν αλκοόλ, τσιγαρίλα και άπειρο μπουρου-μπουρου. Ντάξει, τώρα με την κρίση βγαίνει ο άλλος μια φορά το μήνα, θέλει να τα πει. Είχε και πολλούς ενθουσιώδεις νεανίες αλλά απογοήτευση, δηλαδή κινητό και παλαμάκια σε πλήρη συμφωνία με το διαφημιστικό πανό για εμφιαλωμένο νερό!. Όχι ότι ήταν καλύτερα στο προηγούμενο λαηβ, τότε που ο Φαντασμένιος ήταν νέος και ήταν οκτώ μίλια ψηλά και δεν θυμάται τίποτα. (Αλλά ήταν).
Το σημαντικότερο από το προχθεσινό ηβεντ ήταν πως ο black rebel έσκασε στη σκηνή με κουκούλα και επιδόθηκε σε κιθαριστικούς επιδειξισμούς λες και δεν είχε δει αυτό. Ξεκάθαρη αντιγραφή και καλεί ο Φαντασμένιος κάποιον από τους 3000 να βγει αν θέλει να διαψεύσει τα περί του αντιθέτου. 
  

{η φωτoγραφία είναι από το fb των brmc}

3 comments:

South Of The River said...

Δεν τα κατάφερα, δυστυχώς...

Αυτό με το #93 τι το θυμήθηκες τώρα;

Στην μπλογκοβίζιον - εκδήλωση που έπαιζαν στον προτζέκτορα αδιάφορα και ανέμελα να #21 και κάτω, όταν είδα το #93 ένιωσα όπως όταν μέτρησε το γκολ του Πλατανιά με την μπάλα να μην έχει περάσει ούτε κατά το 1/6 τη γραμμή...

South Of The River said...

Αυτό με το #21 τι το θυμήθηκα τώρα;

#21 - Nick Cave & The Bad Seeds

fantasmenios said...

άμα το #93 έχει 3000 λαό, Οι vampire weekend πόσο θα έχουν;;; (έχει πέσει κάτω και γελάει)