22 January 2014

ο καζαμίας του Φαντασμένιου | 3ο μέρος (λογικά το προτελευταίο)

Ιούλιος
Το πρώτο φεστιβάλ  Άκου Αυτό είναι γεγονός και πολύ πετυχημένο μάλιστα. Συνταγή της επιτυχίας η δυνατότητα των θεατών να πάρουν πίσω τα λεφτά τους αν δεν εμφανιστούν τουλάχιστον 4 μπάντες στο best new music του p4k το 2015. Χαμός γίνεται στο ιντερνετς όταν κάποιος ισχυρίζεται πως στο νέο δίσκο των Swans ακούγονται γλυκές μελωδίες όταν αυτός παίζει ανάποδα στις 45 στροφές. Οι Belle and Sebastian θυμίζουν και πάλι καλοκαίρι. Ο Μπρούνο Φορναρόλι στο περιθώριο της παρουσίασης του από την Μπάρτσα δηλώνει φαν των ακραίων ραδιοφωνικών φαινομένων και του poplie. Ο Φαντασμένιος προβλέψιμος και γραφικός παραληρεί με κλασικές ανορθόγραφες και ασύντακτες υπερβολές για το νέο δίσκο των The Go! Team.
 
Αύγουστος
Φήμες λένε πως ο ΓΑΜΑΤΟΣ πρώην συντάκτης της ποπαγάνδας αποφάσισε να εξαφανιστεί. Κύκλοι του ΓΑΜΑΤΟΥ ΧΙΨΤΕΡ λένε πως φρίκαρε όταν συνειδητοποίησε πως δεν τον ξέρουν τα γκομενάκια με τα οποία είχε πιάσει κουβέντα στο μπαρ. Το τραγικό συμβάν συγκλονίζει όλη την επικράτεια από την Ανάφη ως τη Λευκάδα. Το ποστ του Gone4sure για το δίσκο του Franκ Ocean  σημειώνει παγκόσμια επιτυχία και μεταφράζεται σε 32 γλώσσες. Στα φεστιβάλ στις Ευρώπες, στις μικρές σκηνές, κακό χαμό κάνει το συγκρότημα της κόρης των Thurston Moore και Kim Gordon Big Nils. Οι τέτοιοι κυκλοφορούν και δεύτερο καλό δίσκο το 2014. Χαμός. Είναι ο μήνας που αρκετοί μουσικόφιλοι (με τα mp3 player στας παραλίας) θα αναφωνήσουν "ο Damon Albarn κυκλοφόρησε πριν πέντε μήνες το δίσκο της χρονιάς".

Σεπτέμβριος
Στις Νύχτες Πρεμιέρας αποθεώνεται το ντοκιμαντέρ για τον λάρυγγα. Ο νέος δίσκος των Bokomolech σκάει ως δώρο εξ ουρανού για όσους θέλουν κάτι για να ξεπλύνουν τα αφτιά τους από τα νέα τραγούδια του Morrisey. Φήμες για επανασύνδεση των REM μετά το secret gig που δώσαν με τον Bill Berry στα ντραμς. Αδιάφορος ο νέος Caribou. Το νέο mini-LP των Slowdive είναι το ιδανικό σάουντρακ για τον πιο βροχερό Σεπτέμβρη των τελευταίων 50 χρόνων.  Το ενθουσιώδες αθηναϊκό κοινό απολαμβάνει και αποθεώνει τους Silver Mt Zion and the cha cha band. O Boy ανεβάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την αβαντ ποπ όπερα με τίτλο "εξατμίσεις Θεόφιλος και ΙΤΑ8".  Την παράσταση κλέβει σε διπλό ρόλο (Θεόφιλος και Λεωνίδας) ο Π.Ε. Δημητριάδης.

1 comment:

spiral said...

σ' αποθεώνω.