16 September 2013

Beach Fossils λαηβ στο an | όταν έκλαψαν οι τσιρλίντερς

Η εμφάνιση των Beach Fossils χτες το βράδυ στο an θα μπορούσε να έχει τον τίτλο "άδικη ζωή". Οι μπρουκλινέζοι έφτασαν στο θρυλικό υπόγειο έπειτα από έντεκα λαηβ σε ισάριθμες μέρες! Επόμενο ήταν λοιπόν να εμφανιστούν ελαφρώς σαλεμένοι, διανθίζοντας τα διαστήματα μεταξύ των τραγουδιών με βήτα κατηγορίας χιουμοράκι 4 βαθμών Κελσίου. "Πήγαμε Αυστρία, Ιταλία αλλά κανείς δεν κουνιόταν. Είστε οι καλύτεροι!" και το ενθουσιώδες Αθηναϊκό κοινό απάντησε (από μέσα του) "Τομσεν παπάρα φέραμε Μπιτς Φοσιλς". Είναι η κρίση η δικιά μας που μας έκανε χορευταράδες ή η ευμάρεια των Ευρωπαίων που τους μετέτρεψε σε σνομπ; Γιατί ο Παντοβιανός και ο Βιενέζος δεν έσκισαν τα καρό τους μπρος στους Beach Fossils; Μπορεί να είναι ότι όλο το καλοκαίρι αμφότεροι παρακολούθησαν λαηβ από όλα τα σχήματα που βρίσκονται στο πάνω ράφι, και επιπλέον ο Παντοβιανός περιμένει τον άλλο μήνα τον Bob Dylan και ο Βιεννέζος τους MGMT. Το ενθουσιώδες Αθηναικό κοινό πέρασε το καλοκαίρι μπρος στα λαηβ στριμ και τον επόμενο μήνα το περιμένει ενδελεχές ψάξιμο στο ιντενέτι για να ξεθάψει πληροφορίες και μουσικές για συγκροτήματα καταχωνιασμένα και στοιβαγμένα στις πίσω σελίδες των ψαχτηριών. Άδικη ζωή ή μια ευκαιρία για νέες ανακαλύψεις. Ή και όχι καθώς τον επόμενο μήνα έρχονται για 383η φορά οι A Place to Bury Strangers. Τέλος με τη Φαντασμένια γκρίνια της δευτέρας.

~~~~~~~~~o~~~~~~~~~

Οι Beach Fossils μουσικά  παίζουν μπάλα στο ίδιο γήπεδο με μπάντες όπως οι Wild Nothing και οι Diiv. Δύσκολο μάλλον για τους Beach Fossils να βλέπουν τους Diiv δηλαδή τη μπάντα του πρώην μέλους τους (Zachary Cole Smith) να παίζει σε σχεδόν όλες τις λίστες του 2012 και να εμφανίζεται με αισθητά μεγαλύτερα γράμματα σε όλα τα φεστιβάλ.. Άδικη ζωή για ακόμα ένα συγκρότημα που δεν βρίσκει κανένα νόημα στην αναζήτηση νέας μουσικής αντίθετα απολαμβάνει την εκ νέου ανακάλυψη παλιών ήχων. Βιντατζ σαν το λουκ του ενός κιθαρίστα που φέρνει στο νου τον ογκόλιθο Γιώργο Γάκη (11 βαθμούς της κλίμακας χιψτερ, σχεδόν μεταχιψτερ..).       

~~~~~~~~~o~~~~~~~~~

Ευχάριστο λαηβ με κιθαριστική ποπ βρετανικής κοπής αλά Sarah Records με ολίγην από shoegaze δηλαδή dream pop. Τα τραγούδια τους θα μπορούσαν να βρίσκονται στο σάουντρακ χαζοαμερικάνικων αισθηματικών-νεανικό-κομεντί που έβαζε κάθε Σάββατο μεσημέρι το μεγκατσανελε. Κολεγιακό ροκ αλλά με την καλή έννοια, αυτή των 80s R.E.M.
Άσχετο-σχετικό: Οι Pastels επέστρεψαν μετά από 16 χρόνια και ο δίσκος τους είναι πραγματικά απολαυστικός.  
 

2 comments:

fantasmenios said...

είναι το ποστ χωρίς bold

Anonymous said...

εκπληκτική φώτο γάκη στα ζαγοροχώρια..