18 March 2013

Psychic Ills λαηβ | πριν απο εσάς, για εσάς

Άραγε αυτοί που δουλεύουν στα μεγαλομουσεία τέχνης σκαμπάζουν τίποτα από το αντικείμενο; Κάθονται κάθε μέρα στο ίδιο πόστο; Κοροϊδεύουν τους επισκέπτες που αντί να μετράνε μάτια στους πίνακες του Πικάσο τσατάρουν με το φρη wi-fi της μουσειάρας; Νιώθουν πραγματικά σπουδαίοι όταν λένε no photo please και πιάνουν πικ δημιουργικότητας όταν δίνουν κατευθύνσεις με στιλ 60% φλερτ 20% χιούμορ 20% είμαι πιο ευγενικός από τον λόρδο του Λιτσφιλν. Δύσκολες ερωτήσεις δύσκολες απαντήσεις.

Στην ερώτηση "κύριε Φαντασμένιο, ποιο είναι το καλύτερο λαηβάδικο που έχετε πάει;" η απάντηση σκάει εντελώς αυθόρμητα "το empty bottle στο Σικάγο μιστερ". Και η επιδειξιομανία του Φαντασμένιου τερματίζει με την πρόταση "στο empty bottle είδα λαηβ τους Psychic Ills 15 μέρες πριν έρθουν στην Ελλάδα". Μάλιστα support είχαν τους συγκατοίκους στη  Sacred Bones Follakzoid ν μέρες πριν έρθουν στην Ελλάδα και τους Speck Mountain ν+άπειρο μέρες πριν έρθουν στην Ελλάδα. Όλα αυτά με 10 δολάρια και ήχο που τι να πει κανείς. Οι Follakzoid για παράδειγμα είχαν ηχολήπτη που η συμμετοχή του ήταν τέτοια που μάλλον πρέπει να λογίζεται ως κανονικό μέλος της μπάντας. Οι Χιλιανοί ήταν ταξιδιάρικοι, άριστοι μαθητές της ψυχεδέλειας και του kraut, κάτι σαν τα αγαπημένα ξαδερφάκια των wooden shjips. Οι διαστημοψυχεδελικοί Speck Mountain διασκεύασαν stooges και ως εκεί.
Οι χαιπεριασμένοι Psychic IIls έχουν καλά τραγούδια και από παίξιμο ως την τελευταία τρίχα θυμίζουν τους Brian Jonestown Massacre της αμερικάνικης περιόδου (άρε Αντον τι μας βάζεις και γράφουμε). Και επειδή μάλλον έχουν βαρεθεί να παίζουν μπρος σε κοινό που έχει δει 20 φορές τους Sonic Youth, δεν θα έκανε καθόλου εντύπωση στον Φαντασμένιο αν γίνουν το συγκρότημα #3126 που τα σπάει στο an.  


~~~~~~~~ο~~~~~~~~

Και εδώ ένα μίνι φεστιβάλ που γεμίζει με μελαγχολία τον Φαντασμένιο. Μελαγχολία ευθέως ανάλογη των άγνωστων λέξεων στη σελίδα με φετινό line-up του plissken
 

No comments: