05 July 2010

κακό όνειρο #3 | Velvet Underground - Velvet Underground

Στο πλαίσιο της ενότητας κακό όνειρο/δέκα για πάντα, ο φαντασμένιος σήμερα θα ασχοληθεί με τον τρίτο και ομώνυμο δίσκο των Velvet Underground ο οποίος κατέλαβε την τιμητικότατη τρίτη θέση. Το ποστ θα μπορούσε να έχει και τίτλο "γιατί όχι η μπανάνα;". Ο φαντασμένιος θα αποφύγει τους χλευασμούς κακεντρεχών αναγνωστών λέγοντας πως η μπανάνα είναι τεράστιος δίσκος και το ερώτημα μπανάνα ή 3ο είναι σχεδόν ανούσιο, σαν να λες ποιος από τους αδερφούς Marx είναι καλύτερος.
Ίσως ο φαντασμένιος να προτιμά το ομώνυμο γιατί τα τραγούδια του παρουσιάζουν μεγαλύτερη συνοχή με αποτέλεσμα ο δίσκος να ακούγεται εύκολα ολόκληρος. Σε ότι αφορά τις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις, πρέπει να είσαι αδαής για να μη αναγνωρίσεις πόσο έχει επηρεάσει το indie φολκ rock του σήμερα. Μπορεί η μπανάνα να θεωρείται από τους περισσότερους ως ο πλέον επηρεαστικός (η λέξη επιδραστικός, δυστυχώς δεν υπάρχει) δίσκος των velvets, ωστόσο τόσο το white light/ white heat όσο και το 3ο αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για ουκ ολίγα διαμαντάκια. Και σε αυτό το σημείο
φίλε αναγνώστη σε καλεί ο φαντασμένιος να σκεφτείς πόσες μαλακίες έχεις φάει στη μάπα λόγο μπιτλς. Φακ δε μπιτλς. Ζήτω οι Velvets.. Ζήτω! Ζήτω! Ζήτω!

----------o----------

Το αγαπημένο τραγούδι του φαντασμένιου είναι το That's the Story of My Life. Απλά και όμορφα σε 1'56'' δεν χάνει την αξία του αν το τραγουδάς μόνος στο ντουζ ή αν είσαι μέλος των of Montreal.

4 comments:

Anonymous said...

h souhdia einai mazi sou menio

fantasmenios said...

anonyme apo, prosexe min patheis stockholm syndrome

Anonymous said...

Ευτυχώς ο Lou και ο John έχουν διαφορετική γνώμη για τους Beatles απ'ότι εσύ, μαλάκα, χαχα.

fantasmenios said...

στα παπαρια μου