18 April 2010

'Cause i 'm happy i 'm alive | this very moment of youth

fade away/ fade away--- κιθαριστικό σόλο--- i still have dreams covered with snow / i' m thirty and i' m cold ---μπαίνει η τρομπέτα--- so cold / so cold / so cold... Ο fieldmoon λέει πως το covered with snow είναι το τραγούδι στο οποίο οι Playground Noise βρίσκουν τον ήχο τους.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.. Μια φορά και ένα καιρό το 1988 ο Kevin Shields έλεγε "you made me realise", πέρσι οι engineers μας είπαν sometimes i realise, και φέτος οι Playground Noise στο εναρκτήριο april 24 (δια μέσου inner ear και poplie άρπατο) εν μέσω κιθαραστικού σαματά λένε καθαρά και ξάστερα "you make me real". Και μάλλον ευτυχώς που δεν ήρθαν το καλοκαίρι σε αυτό, γιατί τότε το τραγούδι αντί για 3:21 θα διαρκούσε 15:23, ο ηχολήπτης θα αυτοκτονούσε, ο ιδιοκτήτης της inner ear θα έβγαινε στην Τατιάνα, και σίγουρα δεν θα ακολουθούσε στο tracklist του πρώτου τους δίσκου το ποπίζον Last Cigarette. Ακούγοντας το Last Cigarette πρέπει να σκεφτείς πως όποιος βολεύει στη δισκοθήκη του Mogwai και Sonic Youth μαζί με Smiths και Field Mice δικαιούται πιστοποιητικό καλού γούστου.
Στα υπόλοιπα 8 τραγούδια του δίσκου γίνονται και άλλα πολλά τα οποία ένας τυπικός συντάκτης του NME θα τα περιέγραφε βασιζόμενος στις λέξεις Madrugada, Tom Waits, R.E.M., Joy Division, Velvet Underground, και Arcade Fire. Ο τυπικός φαντασμένιος θα αρκεστεί στο να πει "Ναι ρε δοσίπυγε μου! Νιώθω δικαιωμένιος.. "

----------------ο----------------

Εδώ μια φανταστική αρτιότερη κριτική για το δίσκο. Κάτι τέτοια διαβάζει ο φαντασμένιος και εύχεται κάθε φορά που πατάει publish post, να τον χτυπήσει το ρεύμα ..

11 comments:

fantasmenios said...

αυτά παθαίνει όποιος ατιμάζει το βαρύ όνομα που κουβαλά(Μένιος)..

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_7998.html

Anonymous said...

Μήπως πρέπει να κάνεις twiter? Τα σχόλια σου είναι καλύτερα από τα post :)

fieldmoon said...

xanoume kiros mana mou !

1988 re !

fantasmenios said...

@fieldmoon
νταξη, 1998.. 1988 πες το και έτσι ρε Μπαμπινιώτη..

3 χρόνια blog κάναμε ένα λαθάκι..

@anonymous
δεν μου αρέσει το twitter. πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουν twitter είναι αγενείς! πως γίνεται όλοι να έχουν πιο πολλούς followers από αυτούς που κάνουν follow; μου κάνει κάτι σε greek statistics.. ψεύτικο

elafini said...

Και οι άτυχοι της ιστορίας είναι οι Electric Litany με την παράλληλη κυκλοφορία τους.

(ελπίζω να περάσατε ωραία στο πάρτυ...σας περιμένουμε και στην εκπομπή ;))

Anonymous said...

fantasmenie exeis dikio gia to twitter. Facebook exeis?

fantasmenios said...

elafini γιατί μας μιλάς στον πληθυντικό; ένας είμαστε..

λίγο που το άκουσα μου άρεσε το electric litany..είμαι και λίγο αργός εγώ, οπότε μπορεί σε δυο μήνες να το αποθεώσω και αυτό. όχι ότι έχει την ανάγκη μου, αλλά λέμε τώρα..

anonymous αφού ξέρεις; γιατί ρωτάς;

Jane Jones said...

Χαίρετε! 

Δουλεύω για μια μικρή ανεξάρτητη δισκογραφική στο Παρίσι η οποία ονομάζεται Le Son du Maquis και προσφάτως κυκλοφορήσαμε το τελευταίο δίσκο του James Chance (αλλιώς James White), πρωτομάστορα του κινήματος no wave στη Νέα Υόρκη και σκέφτηκα ότι μπορεί να σας ενδιέφερε να γράψετε μια κριτική ή ένα κομμάτι ή ή ή... 
Επίσης κυκλοφορήσαμε και μια ενδιαφέρουσα συλλογή που ονομάζεται A Man & A Machine II με μουσικούς από το new wave electro κίνημα στα 80s όπως Suicide, Cabaret Voltaire, PIL, Laurie Anderson, Pere Ubu, Simple Minds. Από νεότερους καλλιτέχνες, κυκλοφορήσαμε τρία γκρουπ ποπ - ροκ - ελέκτρο, που λέγονται The Mondrians, T21, Hifiklub. Ολοι αυτοί οι δίσκοι θα έρθουν και στην Ελλάδα.
Σας ενδιαφέρει να γράψετε κάτι;
Αν ναι, μπορώ να σας στείλω τις μουσικές μέσω rapidshare.

ΥΓ. Ξέρω πως τα μπλογκ απεχθάνονται τη διαφήμιση αλλά ήταν ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας...
YΓ. Σας στέλνω και το link για την οnline αγορά δίσκων, είναι το http://www.maquismusic.com/store/fr/node/5

elafini said...

Ναι, καθαρά θέμα προσωπικού γούστου το ότι βαρέθηκα σε μεγάλο βαθμό τους Electric Litany (αν ήταν ΕΡ θα ήταν εξαιρετικό).

(Ετσι μιλάσω στην αρχή...στον πληθυντικό :P)

fantasmenios said...

@jane jones
στείλε να ακούσουμε, έχουμε και mail..

South Of The River said...

Ναι σε όλα. Με μια μικρή ενστασούλα. Γιατί tag ΄΄ελληνικό ροκ''; Ξέρεις πολλούς του ξένου που θα βγάζαν (πλέον) τέτοιο άλμπουμ;

Μπάηζ.