14 December 2009

20 για το 2009 | 05-01

05. Exploding head από τους A Place to Bury Strangers
120 bloggers και ο διδάκτωρ της αλτέρνατιβ μουσικής κριτικής συνιστούν APTBS. Αυτοί ξέρουν.




04.The First Days of Spring από τους Noah and the Whale
Δείξε μου το εξώφυλλο σου να σου πω ποιος είσαι. Πες μου τον τίτλο σου να σου πω τι σκέφτεσαι. Ο Φαντασμένιος φαντάζεται πως αν ο δίσκος είχε την υπογραφή των Belle Sebastian ή του Sufjan δεν θα τύχαινε τέτοιας μεταχείρισης.


03. Veckatimest από τους Grizzle Bear
Για το σπίτι, το αμάξι και το πλοίο. Για το χειμώνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι. Στις χαρές και στις λύπες μαζί..





02. The Eternal από τους Sonic Youth
Όποιος λέει πως του αρέσουν οι Sonic Youth αλλά δεν του αρέσει αυτός ο δίσκος τότε μάλλον είναι τάχα μου, τάχα μου. Θες να ματώνουν οι ενισχυτές; Θες οι κιθάρες να είναι του διαόλου; Θες ροκ ενέργεια; Θες πολιτική άποψη; Θες διεστραμμένο σεκσ; Όλα τα έχει γαμώ τους Beatles μου γαμώ..

01. Merriweather Post Pavillion από τους Animal Collective
Πέρασε ένας χρόνος και του Φαντασμένιου, ακόμα του μπαίνει. Και όταν του μπαίνει, μετά δεν του βγαίνει..
Περί της ανιμαλοκολεκτοβολογίας.. γούστα είναι αυτά. Όπως που χου του Φαντασμένιου το 3 του μπήκε και δεν του βγήκε, το Untrue μπήκε και βγήκε, το In Rainbows ψιλό-μπήκε και ψιλό-βγήκε.. Τώρα αν εσένα σου μπαίνουν όλα ή δεν σου μπαίνει κανένα τότε μάλλον πάσχεις από δηθενοειδή κομπλεξισμό..

--------------
o--------------

Πολύ κοντά στα πρώτα 20 βρέθηκαν τα πολύ καλά δισκάκια των Telefon Tel Aviv, Vladislav Delay, Mountains και Gregor Samsa.

5 comments:

mystery falls down said...

"Όποιος λέει πως δε του άρεσε η λίστα του fantasmeniou τότε σίγουρα είναι τάχα μου, τάχα μου. Θες δίσκους που ακούς τους ενισχυτές να ματώνουν; Θες οι κιθάρες να είναι του διαόλου; Θες δίσκους για το σπίτι, το αμάξι και το πλοίο; Θες ροκ ενέργεια; Θες εξώφυλλο δήθεν έργο τέχνης; Θες πολιτική άποψη; Θες διεστραμμένο σεκσ και τραγούδια για μελλοντικές ντέρτι καταστάσεις; Θες δίσκους για το τζάκι, για το χειμώνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι; Θες την έγκριση του διδάκτωρ της αλτέρνατιβ μουσικής κριτικής; Θες όμορφο στρωτό δισκογραφικό ποδόσφαιρο χωρίς βεντετισμούς και κοριτσάκια στην εξέδρα; Θες κλώνους; Θες μύθους και ιστορίες για να ξεχάσεις τη νύχτα που έρχεται; Θες δίσκους για τις χαρές και τις λύπες μαζί...
Αυτή η λίστα τα έχει όλα γαμώ τους Borring Stones γαμώ...
"

ΥΓ. Εννοείται ότι θα προστεθεί στην ψηφοφορία μας (χωρίς την άδειά σου)!

fantasmenios said...

Αν μπει χωρίς την φαντασμένια συναίνεση.. δεν θα σου κάνω και μήνυση, αλλά να ξέρεις πως κάποια στιγμή θα ανέβει από ετούτο εδώ το blog ένα post με τίτλο:

"20 δίσκοι παραγωγής 1997, καλύτεροι από το Ok computer.."

Unknown said...

Αχαχα! Χώσε φαντασμένιε, χώσε!

pan pan said...

wu tang forever
the firm
funcrusher plus
one day it ll all make sense
απο τον τοπο της φυγης
the psycho realm

o 15χρονος εγω βρηκε 6 που θα αγαπουσε σιγουρα περισσοτερο απ το ok computer (του οποιου αγνοουσε την υπαρξη τοτε), και τα οποια σημερα θα εβαζε απο κατω του (τετοιος πουλημενος)

John Streckfous said...

....."curtains" from Tindersticks......