01 June 2009

φανταθμένιος | μέρος Α "you made me realise τα πάντα όλα"


Λοιπόν μάθε μουσικούλα φίλε μου. Μάθε μουσικούλα. Έχεις εδώ τον φανταθμενιο να στα εξηγήσει ωραία. Άκου μάγκα μου λοιπόν και μάθε μουσικούλα. Που λες φίλε μου οι My Blondy Valentins, οι My Bland Velentines (πες το και έτσι) είναι απίστευτοι, είναι μοναδικοί είναι τεράστιοι. Δηλαδή για να καταλάβεις όταν παίζουν ζωντανά πέφτουν τα τσιμέντα. Τι blogs parties και glasvagavages (το δεύτερο συνθετικό προφέρεται "γκάβαγκες");; κάτι τέτοιους τους έχουν για κολατσό.
Τους είδα ναούμε να παίζουνε ζωντανά, δίπλα μου καθόταν ο απ αυτός o πως τον λένε μωρέ.. ο Jorvas o Corcker. Πάθαμε πλάκα ναούμε! Και εγώ και ο Jorvas. Μετά το τρίτο τραγούδι ήταν άλλο πράμα! Τέτοιο ήχο δεν έβγαζε ούτε ο Hedriksen το 67.
Είναι άλλο πράμα ετούτοι, η παράσταση που δίνουν είναι πέρα από τη μουσική. Χτίζουν που λες φίλε μου ένα έργο τέχνης εκεί πάνω. Και στο τέλος σε τελειώνουν με το realise και πας μετά να δεις τους αλλουνούς και σου φαίνονται τιτίκες! Γιατί προσπαθούν και οι άλλοι αλλά realise δεν παίζουν. Στο λέει ο φανταθμένιος λέμε.
Παίξανε και στο κλειστό. Εκεί να ήσουν να ακούσεις. Μεγάλες μουσικές. Έχουνε αυτόν τον Tsieldes που την κάνει την κιθάρα και ακούγεται λες και είναι από το διάστημα. Και οι άλλοι φοβεροί είναι αλλά αυτός είναι μεγάλη πάστα κιθαρίστα. Σήμερον αυτός είναι και ο άλλος ο πως τον λένε που παίζει στους απ αυτούς τους Sonic Uses.
Που λες μάγκα μου, εκεί που παίζανε νόμιζα πως η σκηνή θα μετατραπεί σε διαστημόπλοιο και θα φύγουμε για το διάστημα. Μου γάμησαν το φεστιβάλ οι πούστηδες! Τίποτα δεν φχαριστήθηκα. Πριν και μετά από αυτούς το χάος.. Η μαλακία για τους ίδιους είναι πως είναι οι μοναδικοί που δεν μπορούν να απολαύσουν τη φανταστική παράσταση που δίνουν.

-----------------ο-----------------

εδώ τα υποκατάστατα..

6 comments:

mean mr mustard's sister said...

Διέλυσαν πολλούς τελικά οι MBV.Αν σου έτυχε και είδες και Sunn O))),δεν ήθελες τίπότα παραπάνω μετά όλα μοιάζαν αλοιφές(εξαιρώ Neil Young)

mimis said...

you made me realise...mas gamisan ta panta.

4-6 dekemvriou stin agglia...leo na kleiso tickets...

evaversus said...

Φαντασμέ ,όλα καλά αλλά ρε συ δεν κατάλαβα κάτι καλά μάλλον .Στο Primavera "έπαιζαν " επίσης επανεμφανίσεις και "εμφανίσεις " ονομάτων όπως :των θρυλικών Jesus Lizard ,Throwing Muses ,The Bats και :Ponytail ,Magic Markers (αγαπημένοι των Youth ,αλλά ελάχιστη σχέση στον ήχο ),Vivian Girls ,Wooden Shjips ,Fucked Up (!!!) ,Gang Gang Dance ,Zu ,Oneida ,Crystal Stilts ,Lightning Bolt, Bat For Lushes ,Dalek και αρκετά άλλα πολύ ενδιαφέροντα .Γι 'αυτά τίποτα ?
Φυσικά ,αν συγκρίνομε τους MBV με όλα αυτά που προαναφέρεις ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ πως δεν τίθεται θέμα αλλά νομίζω πως υπήρχαν και τα συγκροτήματα που πραγματικά στοιχειοθετούν τον alternative χο του σήμερα .Φιλικά ,χε χε ,μια απορία έκφράζω απλώς ,...

fantasmenios said...

είχε είχε και για αυτό πήγα στο φεστιβάλ και όχι σε solo live MBV. Αλλά τελικά όλα αυτά είναι για εμένα ένα και δυο επίπεδα πιο κάτω. Οι Crystal Stilts που χου ήταν τιμιότατοι αλλά εκεί που τους έβλεπα μου ερχόταν η εικόνα των MBV να χτυπιούνται και να παίζουν you made me realise.. ..άσε έρωτας φίλε μου.. μου πήραν όλη την ενέργεια!
Να στο θέσω απλά. Μετά το primavera αποφάσισα πως υπάρχουν οι MBV που κάνουν αυτά που κάνουν και εγώ προς το παρόν θεωρώ συγκλονιστικά και όλοι οι άλλοι. Θεωρώ πως αυτό που κάνουν είναι πέρα από την μουσική οπότε είναι δύσκολο να το συγκρίνω με τους άλλους. Δεν ξέρω αν είναι καν "σωστό" να πω πως είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα..

evaversus said...

Αν μη τι άλλο ,εντιμο ...

Raggedy Man said...

Ντάκσσσσει μωρέ...