29 June 2009

indie losers

Προειδοποίηση: Για την κατανόηση των παρακάτω απαιτείται η καλή γνώση των φράσεων: "Where's Fluffy?" και "Cosby sweater".

Άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω. Αισθήματα αγαλλίασης και ανακούφισης τον κατέκλυσαν. Είχε μόλις αποδράσει από μια μικρή κόλαση με κουστουμαρισμένους καλογυαλισμένους καθωσπρέπει ανθρωπάκους με ολίγη από σεβασμό στο Θεό και υπέρκοροι από κοινωνικό συμβιβασμό. Η δυνατή βροχή που έπεφτε θα τον ξέπλενε μέχρι να φτάσει στη στάση για το λεωφορείο. Αντί για το λεωφορείο όμως θα περάσει το αμάξι με με την πρώην του. Η αδύναμη στιγμή αυτής και ο αδύναμος κόσμος αυτού οδήγησαν σε σεξ. Λίγο μετά βρέθηκε στο σπίτι. Στάθηκε μια στιγμή και κοίταξε προς τη δισκοθήκη του. Ήθελε να ακούσει κάτι χαρούμενο με μικρή δόση δράματος, κάτι αστείο αλλά όχι γελοίο, κάτι που θα μπορούσε να είχε γράψει ο ίδιος. Μέχρι ο Malcolm να πει το πρώτο ρεφρέν του Red Travellin' Socks ακούμπησε το κουρασμένο του κορμί στη δερμάτινη πολυθρόνα.

Καθώς ο δίσκος έπαιζε, θυμήθηκε εκείνο το ατελείωτο βράδυ που μετά από σειρά γεγονότων κατέληξε να οδηγεί
το αγαπημένο του Yugo με την πρώην του στη θέση του συνοδηγού. Η αδύναμη στιγμή αυτής και ο αδύναμος κόσμος αυτού όλα έδειχναν πως θα οδηγούσαν σε σεξ. Πως αλήθεια βρήκε τη δύναμη να την παρατήσει; Μετά από όσα είχε υποφέρει, πως κατάφερε να την εγκαταλείψει τη στιγμή που το σεξαπίλ της έμοιαζε ακαταμάχητο; Αν ήταν σε ταινία τα Ballad of Fuck All, Made Up Your Mind, και κυρίως το απίστευτο Kiss at the Station του Malcolm θα είχαν καθοριστικό ρόλο στην πλοκή...

----------------ο----------------

Για indie losers ή μη ο Malcolm Middleton κυκλοφόρησε έναν ακόμα πολύ καλό δίσκο. Για σοβαρές κριτικές εδώ, εδώ και εδώ.

1 comment:

loan me a dime said...

την πάρατησε γιατί, κακά τα ψέμματα, έμοιαζε λίγο με τη νύφη του Τσάκι. και δεν είναι τόσο συντηρητικός με το cosby sweater. οι συνάδελφοι είναι νευρωτικοί και τα κορίτσια που μαζεύουν τσίχλες από λεκάνες. αλλά απ' τη μια στη βροχή παίζει dylan και απ'την άλλη στο κινητό ακούγονται οι cure. μακάριοι όσοι γράφουν mixtapes.