07 May 2009

---The Make Up (Band)---

Άνοιξε αργά την πόρτα και προχώρησε σιγά σιγά στην άκρη του δωματίου. Στάθηκε μια στιγμή και κοίταξε προς τη δισκοθήκη του. Ήθελε κάτι που να έχει ψυχή αλλά να μην είναι καθαρή soul. Ήθελε να ακούσει κάτι καθαρτικό το οποίο όμως να μην είναι gospel. O fantasmenios βαρίεται το gospel. Θέλει κάτι πιο βρώμικο, κάτι που να είναι ρυθμικό και θορυβόδες.

Έβαλε το δισκάκι των Make Up να γυρίζει και ακούμπησε το κουρασμένο του κορμί στη δερμάτινη πολυθρόνα. Δεν ήταν ο πρώτος (ουσιαστικά live) δίσκος τους Destination:Love;LIVE! Αυτός ο δυναμίτης δεν ακούγεται απο την πολυθρόνα. Αυτή η δισκάρα θέλει ζαλισμένο κεφάλι και ανθρώπους απαλαγμένους από κάθε είδους κόμπλεξ.

Ο δίσκος των Make Up που ο fantasmenios απολαμβάνει είναι το save yourself.
O Ian Svenonius μάλλον θα έμπαινε δίχως δεύτερη σκέψη στη μηχανή που θα τον μετέφερε στο 1965 αλλά σίγουρα δεν είναι Ian guy. Το ταλέντο του υπερκαλύπτει οποιαδήποτε εμμονή στο στιλ και την πόζα, και σίγουρα τα τραγούδια της παρέας του θα ακούγονται φρέσκα όσα χρόνια και αν περάσουν.

Οι Make Up είναι τόσο καλοί που δεν θα ήταν παράξενο να είναι το αγαπημένο σου συγκρότημα. Το παράξενο είναι ότι ποτέ δεν κέρδισαν την προσοχή που δικαιούνταν. Ίσως να είναι η κατάρα της Ουάσινγκτον, που θέλει τα συγκροτήματα* της να μένουν για πάντα underground..

-------------o-------------


*Fugazi,Girls Against Boys,Pussy Galore...

5 comments:

evaversus said...

Τι μας θύμισες τωρα ...
Πάντως αν και οι Pussy Gallore ήταν επιδραστικοί ,οι Girls against boys γνώρισαν μια κάπια σχετική απήχηση ενώ κυρίως οι FUGAZI νομίζω πως στις μέρες μας δικαιώνονται όπως και η Ουάσιγκτον ως πατρίδα του inteligent ήχου (post punk ,hardcore ,post hardcore ,alternative etc.)

evaversus said...

Αλήθεια ,άσχετο (ίσως) ,αλλά τι γνώμη έχεις γι 'αυτό το Μάρκο το Φράγκο ."Έθαψε" και το Animal Collective εκτός των άλλων ...

fantasmenios said...

καλημέρα!

Περί Φράγκου..
Μου αρέσουν πάρα πολύ τα κείμενα του. Γράφει με σωστά ελληνικά, έχει δομή, επιχειρήματα και άλλα πολλά που εγώ ούτε στο όνειρο μου δεν τα έχω δει.

Στα του περιεχομένου, δεν συμφωνώ πάντα με αυτά που λέει, αλλά αυτό φαντάζομαι είναι θέμα γούστου. Δεν έχω εντοπίσει ίχνη κομπλεξισμού στις κριτικές του, πράγμα που δυστυχώς δεν μπορώ να πω για τους περισσότερους επαγγελματίες(;)κριτικούς του "χώρου".

arrostia said...

αρρώστεια

arrostia said...
This comment has been removed by the author.