22 September 2008

clinic


Κάμποσες παρέες βασανίζει το θέμα "μεγαλώσαμε":

- Πο πο ρε πούστη, πως περνάνε έτσι τα χρόνια.. μεγαλώσαμε!
- Όχι ρε, εγώ μετά τα 24 νιώθω ότι δε μεγάλωσα άλλο

Βασικό σύμπτωμα αυτών που όντως μεγαλώνουν είναι η εμμονή με τον καιρό. Όταν σε νοιάζει τι καιρό θα κάνει την επόμενη μέρα τότε αλλάζεις κατηγορία.. Και πριν κράξετε τον fantasmenio σκεφτείτε πόσες φορές σας έχουν φωνάξει οι γονείς σας ενώ κάνετε ζάπινγκ "αστό εκεί να δούμε τι καιρό θα κάνει αύριο!!"
Αν λοιπόν είστε καιρολάγνος παρακαλείσθε να εξέλθετε του post και να επιστρέψετε την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα έχουμε αφιέρωμα REM.
Οι υπόλοιποι, εσείς που έχετε όρεξη για ζωή, σίγουρα δε θα είχατε πρόβλημα να ακούσετε και να απολαύσετε τον 5ο δίσκο των Clinic Do It! Οι Clinic καλώς ή κακώς ήταν πάντα για τα media συγκρότημα βου κατηγορίας. Σπάνια δημιουργείται θόρυβος τόσο πριν όσο και μετά από τις κυκλοφορίες τους. Άδικη συμπεριφορά καθώς οι Clinic έχουν ένα πλούσιο παρελθόν με βασικό κεφάλαιο έναν από τους καλύτερους δίσκους των 00s, τον δυναμίτη Internal Wrangler, ενώ και οι μετέπειτα δίσκοι ήταν πάντα καλοί . Θα ήταν υπερβολή ίσως να μιλάμε για τις ιδιοφυΐες που θα αλλάξουν την ιστορία της μουσικής, όμως δεν θα ήταν καθόλου αδόκιμο να πει κανείς πως οι Liverpoolians Clinic έχουν το δικό τους ξεχωριστό ήχο. Γρήγορος ρυθμός, με κιθαριστικά και κιμπορντίστικα δάνεια από 60s και 70s, μια δόση Βρετανικού new wave, και το γλυκό δένει με τα ιδιαίτερα φωνητικά του Abe Blackburn. Παραμένουν συναρπαστικοί ακόμα και όταν κατεβάζουν στροφές όπως στο emotions από το φετινό τους δίσκο.
Το Do It! δεν είναι ένας δίσκος easy listening, αν δεν ασχοληθείς μαζί του, αν δε δυναμώσεις την ένταση τότε το πιο πιθανό είναι ο ήχος του να γίνει ενοχλητικός και τα μεγκαμπιτς να βρεθούν στο καλάθι.

-----------//-----------

Είναι κουραστικό να μας τα πρήζουν με τους Glasvegaδες ενώ οι Clinic έχουν βγάλει τέτοια δισκάρα

5 comments:

Helga said...

extravaganziko υφος, spooky backing vocals, party οργανων,οι clinic καθε φορα γινονται κ πιο ομορφα μονοδιαστατοι. Αγαπημενη μπαντα,που απαιτει προσεχτικο ακουσμα.

plavo said...

agree se ola osa eipes gia tous clinic. mas ta ekanan tsourekia me tous glasvegas.

fantasmenios said...

helga, συμφωνώ απόλυτα με την πολύ όμορφη φράση σου "γινονται κ πιο ομορφα μονοδιαστατοι"

theo, οι οποίοι glasvegoi δεν είναι και του πεταματού, αν και εγώ προτιμώ τους Doves

plavo said...

e kala eipame.. min to parakaneis.
8imamai double billi sto rodo, doves me closer, closer viasmenoi mias kai apo ta 40 kanalia tous exoun dwsei ta 8, oi doves 32 kai o kosmos goustare perissotero closer. giati arage?i ali8eia einai pws pote den trela8ika mazi tous alla brosta stous doves htan den kserw kai egw poioi!

MUSIC BODIES said...

kalhspera!