26 July 2008

17 δίσκοι και ένα ουίσκι

Προ internet ήταν σημαντικό να έχεις μια καλή δισκοθήκη. Που χου για την έκτακτη περίπτωση που ξυπνήσεις για κάποιο λόγο στις 3 το πρωί και θέλεις να ακούσεις το fade into you. Για να χαθείς στο ντέρτι σου δεν αρκούσε μόνο να έχεις το δισκάκι αλλά και να μη το έχεις δανείσει κάπου.. Σήμερον όλα είναι πιο απλά, καθώς μπαίνεις μια στου youtube και το πνίγεις με μιας το απωθημένο. Τι γίνεται όμως όταν είσαι σε διακοπές; Εδώ θέλει καλή οργάνωση, και πολύ σκέψη ώστε να κάνεις τις σωστές επιλογές.
Για φέτο το καλοκαίρι που χου o fantasmenios θα εμπιστευτεί τα δικά μας παιδιά Your Hand In Mine και Monika που είναι κουλ και της μόδας αντίστοιχα, την Santogold γιατί ακούει το δίσκο δυο μήνες τώρα και ακόμα δεν τον έχει βαρεθεί, το καινούργιο του Beck γιατί ο Beck είναι Beck, το LP3 των Ratatat γιατί θέλει κάτι σε μπιμπλίκι και γιατί κάτι του θυμίζει (εκτός από Pink Floyd) και ακόμα δε το έχει βρει, το In the Future των Black Mountain γιατί μας αρέσουν οι κιθάρες τους και ο ειρωνικός τίτλος, τα You' ve come a long way, baby του Fatboy Slim και Up a Tree των Looper γιατί τα έχει πεθυμήσει, το Worn Copy του Ariel γιατί είναι δισκάρα, ένα δίσκο στην τύχη από Ride και έναν των Go-betweens να βρίσκονται σε περίπτωση που δεν πάνε όλα καλά, ένα δίσκο των Go-Team σε περίπτωση που όλα πάνε καλά, το Some Racing, Some Stopping των Headlights γιατί το βρήκε εδώ, το Black Light των Calexico, το Summer Sun των Yo La Tengo και το πράσινο των Belle γιατί τα παίρνει μαζί του κάθε χρόνο, και το Dragon του Βαγγέλης γιατί έτσι.

----------//----------

Τα ακραία μουσικά φαινόμενα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες; Γιατί όχι; Οι 179 λέξεις χωρίς τελεία στην παραπάνω παράγραφο πρέπει να είναι ρεκόρ στο blogger..

3 comments:

Anonymous said...

To "Dragon" του Vangelis... Μετά από όλα όσα προηγήθηκαν, από Ariel μέχρι Ride, ο V. κάνει τη διαφορά. Να πάρει μαζί σου και το καινούριο single "This Summer Night" του Bertrand Bulagrat και του Robert Wyatt... Είναι το "καλοκαίρι".
:-)

Green Onion said...

Εγω πάντως παίρνω πάντα το κόκκινο (If you 're feeling sinister) των Belle μαζί μου :)

fantasmenios said...

@gone
είναι πολύ καλό, θα το πάρω. Στα συν ότι δίνει και λίγο φινέτσα..

@green καλό το κόκκινο, ίσως καλύτερο. Αλλά δεν έχει το προφανές.. A Summer Wasting!