19 February 2008

big blog brother

Ο fantasmenios πήρε την πάσα από τον gone4sure για παιχνίδι με τους εξής κανόνες:

1. Πιάσε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά σε σένα.

2. Άνοιξε το βιβλίο στη σελίδα 123 (αν το βιβλίο διαθέτει λιγότερες από 123 σελίδες, άφησέ το και πήγαινε στο επόμενο κοντινότερο).

3. Βρες την πέμπτη περίοδο (=από τελεία σε τελεία, αν θυμάσαι) της σελίδας.

4. Ανάρτησε τις επόμενες τρεις περιόδους (δηλ. την έκτη, την έβδομη και την όγδοη).

5. Ζήτα από πέντε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.


Για να είναι ειλικρινής ο fantasmenios.. πιο κοντά του ήταν η "Οργανική Χημεία" (τόμος Α) των Morrison και Boyd.

"Υπάρχουν ζεύγη στερεοϊσομερών τα οποία διαφέρουν τόσο λίγο στη δομή - και ως εκ τούτου στις ιδιότητες - που από όλες τις φυσικές μετρήσεις που μπορούμε να κάνομε (sic), μόνο μία, που περιλαμβάνει μια ειδική συσκευή και ένα ασύνηθες είδος φωτός, μπορεί να τις διακρίνει μεταξύ τους. Ακόμη, παρ όλη αυτή την μεγάλη ομοιότητα η ύπαρξη τέτοιων στερεοϊσομερών μας παρέχει ένα από τα πλέον ευαίσθητα μέσα μελέτης των μηχανισμών των χημικών αντιδράσεων. Πολύ συχνά, ένα από αυτά τα ισομερή επιλέγεται για μελέτη , όχι διότι διαφέρει από τις συνήθεις ενώσεις στην τριών διαστάσεων χημεία του, αλλά διότι μπορεί να αποκαλύψει τι κρύβουν οι συνήθεις ενώσεις."

Συγνώμη για τη ξενέρα, και για να μην επαναληφθεί ο fantasmenios θα έχει πάντα πάνω στο γραφείο το Μύθο του Σίσυφου από τον Καμί
"Δεν ανακαλύπτει κανείς το παράλογο δίχως να προσπαθήσει να γράψει κάποιο εγχειρίδιο ευτυχίας. « Ε, πώς, από τόσο στενούς δρόμους..;» Αλλά δεν υπάρχει παρά ένας κόσμος. Η ευτυχία είναι το παράλογο είναι δυο παιδιά της ίδιας γης."

----------//----------

πρόσκληση για παιχνίδι (αν δεν έχουν πάρει ήδη) στους thodoriskan, dreary, zeugolator, gilles και oksikemia

2 comments:

Stratos Bacalis said...

Α καλά...

Anonymous said...

θενκ γιου μαν!