10 September 2007

ένα φεστιβάλ, δυο φεστιβάλ, πολλά φεστιβάλ..

16 Σεπτέμβρη έχουμε εκλογές. 17 πάει η Παπαρήγα και ζητά από τον Παπούλια εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Δυο μέρες μετά το τέλος του καπιταλισμού στην Ελλάδα ξεκινά το 13o διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας (ή του περιοδικού Σινεμά πιο σωστά). Οι χορηγοί θα πάρουν τον πούλο, το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί ανάλογα. Κατά τα γνωστά οι χιλιάδες Αθηναίοι σινεφίλ θα χαθούν στις σκοτεινές αίθουσες, θα περιμένουν στις ουρές, θα γεμίζουν τους συρμούς του μετρό στο δρομολόγιο Σύνταγμα* - Πανόρμου, και ανάλογα με την τελευταία προβολή θα πίνουν το ποτό τους σε μπαρ της Πανόρμου ή της Αβραμιώτου.

O fantasmenios έχει διαρκείας για το φεστιβάλ, αλλά λογικά έχει και φάκελο σε κάποιο υπόγειο στον Περισσό. Μάλλον λοιπόν θα αναζητήσει καταφύγιο στη Δημοκρατική Βόρειο Ελλάδα** και την πρωτεύουσα της, Θεσσαλονίκη. Εκεί θα διεξαχθεί (28&29 Σεπτεμβρίου) το reworks festival 2007. Για να πάρετε μια ιδέα για το τι συμβαίνει στο φεστιβάλ αναφέρω ενδεικτικά πως πέρσι εμφανίστηκε ο κύριος kompakt dj Michael Mayer, και κάθε χρόνο εμφανίζεται ο κύριος Lotos dj Pakis. Φέτος ο πήχης μπαίνει ψηλά καθώς θα δούμε ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει μερικούς από τους καλύτερους δίσκους για το 2007 όπως ο Pole, o Ben Mono***, οι Ellen Allien & Apparat, και ο Bola. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και οι μπλε που έχουν ανακοινωθεί τους κόβω χλωμούς αφού αμφότεροι έχουν παίξει σε φεστιβάλ του ΚΝΕ οδηγητή, αντιπολεμικά και φοιτητικά συλλαλητήρια κ.λ.π.

* Ισως η πλατεία Συντάγματος να έχει αλλάξει ονομασία έως τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.
** Προς αποφυγή εμφυλίου είναι πολύ πιθανό η Αλέκα να επιτρέψει την απόσχιση περιοχών του βορρά που θα ελέγχονται από δυνάμεις του Ψωμιάδη.
***Τσεκάρετε το απίστευτο site του καλλιτέχνη της compost όπου μπορείτε να κάνετε live remix (συνιστάται για κωλοβάρεμα στο γραφείο).

4 comments:

Anonymous said...

μιά που θα ανέβεις δεν έρχεσαι να ακούσεις και εμάς:-)))

fantasmenios said...

αν ανέβω, θα έρθω. Εκτός και αν σε έχει επιστρατεύσει ο Ψωμιάδης!!

dreary said...

Νομιζω παντως οτι το Κομμα θα εχει κλεισει και τα μπαρ.

ΥΓ. Ο Πλιατσικας τι δουλεια εχει μαζι με τον Pole; Εκτος αν ειναι αλλος Πλιατσικας...

fantasmenios said...

μακάρι να είναι ο "αληθινός" Πλιάτσικας. Φαντάζεσαι το σοκ που θα πάθουν τα under-21 κοριτσάκια όταν δουν τον Pole. Και αντίστροφα το σοκ του Pole όταν καταλάβει πως παίζει στον ίδιο χώρο με έναν 50αρι που διασκευάζει james..