05 July 2023

Τα παιδιά θέλουν punk rock ~ Melvins στην τεχνόπολη 03/07

 Κάνει κύκλους η ζωή και μοιάζει σαν να ήταν χτες που φωνάζαμε άντε γαμησου χρύση αυγή στο plissken. Δεν μπορεί να το χωνέψει ο φαντασμένιος και ενδεχομένως να του έχει βγει σε νεύρα αλλά και τι να σου κάνει ο άλλος, καλοκαίρι είναι, και στον Ρομπιν Γουηλιαμς θα πάει και στην Φλορενς θα πάει να πετάξει το πανέρι του. Είναι της μόδας τα λαηβ, θα πάει ο κόσμος,  50% φασίστες στη βουλή; 50% φασίστες στη βουλή. Λίγο punk rock τραβιέται σε τέτοιες συνθήκες.
 Αρχή με τους Pigs pigs pigs pigs pigs pigs pigs οι οποίοι είναι ακριβώς ό,τι περίμενε ο Φαντασμένιος από ένα συγκρότημα που λέγεται Pigs pigs pigs pigs pigs pigs pigs. Φουλ τρέλα σαν εξώγαμα του Όζι, προβλεπόμενο βρετανικό χιούμορ και ντεσιμπελ να σε στείλουν να προσέχεις τον Παντέλο ή αλλιώς ω θεοί τι πορτοκαλί βουνά είναι αυτά; Στα πρώτα 30sec ο Φαντσμένιος για πρώτη φορά ένιωσε καλά σε λαηβ (μετά τον pan pan ε). Τον οποίο - να είναι η ζέστη, να είναι η τεχνόπολη - τον έβλεπε πάνω στη σκηνή με τους Pigs pigs pigs pigs pigs pigs pigs να ραπάρει αστροχοπ. Ζέστη ζέστη ζέστη ζέστη ζέστη ζέστη ζέστη και Pigs pigs pigs pigs pigs pigs pigs και pan pan pan pan pan pan pan. If man if five, then the devil is six, and if the devil is six then god is seven που λένε και οι Pixies και πριν καν σχηματιστεί η βουλή να που ο Φαντασμένιος βλέπει καθαρά λες και δεν έχει κάνει 3 εμβόλια. 
Στη συνέχεια οι Vodka Junior (sic). Οι οποίοι είναι λέει πολύ καλοί για Έλληνες (sic sic sic sic sic sic sic). Ο Φαντασμένιος είδε πολύ αντρίλα και κρύφτηκε πίσω από το φουγάρο καλού κακού. Από εκεί άκουσε τους hard rock vodka juniors, τους heavy metal vodka juniors, τους stoner vodka juniors, τους alternative rock vodka juniors, τους hardcore vodka juniors, τους punk rock vodka juniors και τους punk vodka juniors. Τώρα δεν γίνεται σοβαρή κουβέντα όταν έχεις κουρνιάσει φλωροφάντα πίσω από το φουγάρο, βάλε τελεία και πάμε παρακάτω. Βάλε τελεία λέμε γιατί με δυο μέρες προϋπηρεσία στον σκληρό ήχο η γνώμη σου έχει λίγο μεγαλύτερη αξία από ανάληψη πολιτικής ευθύνης από Μητσοτακοειδές.
Οι Melvins. Σε ένα WIRE του 2006 ο κυρ Buzz έλεγε "Ι always felt more akin to experimental stuff than Heavy Metal. We like Heavy Metal. But is it stupid? You bet it is. There's no way around it and there's nothing wrong with that". Τσουπ ξεμυτάει από το φουγάρο ο Φαντασμένιος και με το κεφάλι ψηλά στέκεται σε απόσταση "δεν έχω καν όλα τα mp3 τους". Ενδεχομένως να είχαν κάποιο θέμα με τον ήχο στα πρώτα τραγούδια, ενδεχομένως να είχαν τα αυτιά του φάντα κάποιο πρόβλημα, δεν έχει σημασία, σημασία έχει πως από τη μέση και μετά οι Melvins έκαναν ό,τι ήθελαν. Ο Φαντασμένιος ένιωθε πως ο γερο Buzz θα μπορούσε να κουνήσει την τεχνόπολη με ένα άγγιγμα στην κιθάρα του. Τι ήχος ήταν αυτός; Τι έκαναν ρε; If god is seven then the Melvins is eight, κάνε θεούλη μου να κρατήσει λίγο ακόμα, κορύφωση στην κορύφωση να πάρει το φουγάρο φωτιά να εκτοξευτεί, να κάνει ένα γκελ στην αγία Σοφιά και να καρφωθεί μετά στον κώλο του Μπακογιάννη. 
 

No comments: