30 October 2015

η σχετικότητα του χρόνου | Death and Vanilla 23/10

Μετά τους Goat, το σκοτεινό σχέδιο για τον εκσουηδισμό του αθηναϊκού αλτερνατιβ νεησον συνεχίστηκε με την πρώτη εμφάνιση των ελπιδοφόρων Death and Vanilla. Οι οποίοι ήρθαν για να αποδείξουν πόσο μεγάλο συγκρότημα ήταν οι Broadcast που είχαν περάσει από αυτά τα μέρη πριν δώδεκα χρόνια. 12. Δώδεκα. Χρόνια. ΔΩΔΕΚΑ. Ιστορικό εκείνο το λαηβ καθώς ήταν το πρώτο (μετά από χρόνια - και άλλα χρόνια - πόσα χρόνια πια;;) που δεν θα κόστιζε 8 ώρες στο κτελ για τον νεαρό fantasmenio. Για πρώτη φορά άνετος λοιπόν ο fantasmenioυλης, με ένα μπουκάλι βότκα στη τσέπη για να δει εκεί χάμου ένα ακόμα συγκρότημα από τα πολλά που άκουγε τότε ναούμε. Χαζός από μικρός, δεν πήρε χαμπάρι τι είδε. Βέβαια δώδεκα (12) χρόνια μετά μπορεί εύκολα να φέρει στο μυαλό του εικόνες και ήχους. Ρε σίγουρα είναι δώδεκα (ΧΙΙ) τα χρόνια; Αυτή φόραγε ένα μπλε φόρεμα και ο ήχος έμοιαζε πιο παλιομοδίτικος από τις ηχογραφήσεις. Εντάξει δώδεκα χρόνια είναι αυτά και ένα μπουκάλι βότκα ε. Τότε στο μυαλό του φάντα οι Broadcast ήταν τα μικρά ξαδερφάκια των Stereolab. Δώδεκα χρόνια μετά, ΝΑΙ ΔΩΔΕΚΑ, με τα αυτιά σαφώς μεγαλύτερα και τον εγκέφαλο αν και μικρότερο να κρατάει με το στανιό τις θύμησες από εκείνο το βράδυ, οι δίσκοι των broadcast μοιάζουν ατέλειωτα αριστουργήματα. 
Ναι παίξανε οι Death and Vanilla, η τραγουδίστρια ήταν ντροπαλή και το εισιτήριο είχε 18 ευρώ. Το ίδιο  λαηβ πριν από πέντε έως και δώδεκα χρόνια θα μάζευε το δεκαπλάσιο κόσμο αν και αυτό δεν λέει κάτι καθώς έχουν περάσει έξι μέρες και ο fantasmenios ανάθεμα και αν θυμάται μισό καρέ.

~~~~~o~~~~~
 
Για την ιστορία support στους Broadcast είχαν παίξει οι cloudscape, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν Gravitysays_i. Εκείνο το βράδυ κιθάρα έπαιξε ο κύριος που κάνει εκπομπές στον poplie.eu κάθε Κυριακή απόγευμα, Still Elliott.

1 comment:

Niou said...

Βroadcast. Λαϊβάρα, γκρουπάρα, καθαρός ήχος, απόκοσμη ατμόσφαιρα, εντυπωσιακό light show. Kαι η μοναδική Trish Keenan. Ενα live που θα μνημονεύεται από όλους όσους το έζησαν (όσες βότκες κι αν καταναλώθηκαν).
Ωραίες στιγμές. Κουβεντούλα με τον κιθαρίστα τους για το Moogerfooger Ring Modulator που ήθελε να αγοράσει (συναδελφική καλοπροαίρετη ζήλεια καθώς εμείς το είχαμε ήδη). Και το setlist υπογεγραμμένο με αφιέρωση από την Trish - αυτό που λένε prized possession.

Time flies, time crawls. Like an insect up and down the walls.

Πολλά ευχαριστώ για τις αναμνήσεις. Χαιρετισμούς.