08 December 2008

μη φοβάστε, δεν θα γίνει επανάσταση

Νέα Δημοκρατία game over

Στην TV ψυχεδέλεια.. Ο Βερύκιος να υπερασπίζεται τους "αναρχικούς". Πριν ένα μήνα δεν ήταν 17 Νοέμβρη;

Οι "αναρχικοί" τα σπάνε χωρίς αντίπαλο. Γιατί δεν τα σπάνε κάθε μέρα;


Οι έμποροι γκρινιάζουν. Σε λίγο καιρό θα κάνουν τον πιτσιρικά t-shirt;


Ο και καλά εξαγριωμένος λαός γκρινιάζει, διαμαρτύρεται. Σε λίγο καιρό θα αγοράζει τα t-shirt;

Ο και καλά εξαγριωμένος λαός αντιδρά λέγοντας τα πλέον προφανή, οι μπάτσοι είναι μαλάκες, δεν υπάρχει κράτος. Ποιος είναι το κράτος;

Δεν τους φοβάμαι τους "αναρχικούς", θα σπάσουν ότι σπάσουν και μετά θα πάνε να κάνουν μπάφο

Δεν τον φοβάμαι τον και καλά εξαγριωμένο λαό, σε 10 μέρες θα πάει για χριστουγεννιάτικα ψώνια


Δεν τον φοβάμαι τον και καλά εξαγριωμένο λαό, ή ΠαΣοκ ή Ν.Δ. θα ψηφίσει πάλι


Μαλάκες σαν τον τύπο που σκότωσε τον πιτσιρικά το Σάββατο υπάρχουν πολλοί. Ίσως να είναι και πλειοψηφία. Το γεγονός του Σαββάτου είναι σημαντικό , συμβολικό και ιστορικό. Αλλά το Σάββατο δεν έχει καμιά διαφορά με την Παρασκευή που πέρασε ή με το Σάββατο σε 5 μέρες που ίσως έχεις και τα γενέθλια σου.

Αυτό που συμβαίνει πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος ομαδικός αυνανισμός στην ιστορία. Πολιτικοί, αναρχικοί, δημοσιογράφοι, bloggers, γιαγιάδες, ψιλικατζήδες, καθηγητές Πανεπιστημίου, Παπαρήγες, είναι όλοι εξαγριωμένοι και αντιδρούν. Οι ίδιοι όμως γίνονται ειδικοί φρουροί αν τους πάρεις τη θέση που παρκάρουν, αν τους δώσεις 50ρικο για τσιγάρα, αν δεν βάλεις τον γιο τους στην αεροπορία, αν τους πεις πως δεν γίνεται να δηλώνεις αριστερός με 5 μέτρα αμάξι..

10 comments:

Jack Reylan said...

Greece needs a neutralizing junta like during Crimea to prevent soviet access to the straits. Then they can scurry about in denial blaming Armenians, Jews or Albanians as these perfidious Trojan Horse people are wont to do.

fantasmenios said...

Τζακ τι πίνεις;

Satan_My_Lord said...

jack daniels μπόμπα στάνταρ....

ωραία τα λές, μαζί σου είμαι!

evaversus said...

Αρκετά ισοπεδωτικό ,αλλά έχεις δίκιο .Πότε όμως θα πάμε ένα βήμα παραπάνω ?...

fantasmenios said...

αν ήξερα το πότε και το πως.. δεν θα διάβαζες το blog μου αλλά το βιβλίο μου (το οποίο θα ξεπερνούσε σε πωλήσεις και τη βίβλο)!

Anonymous said...

Σωστός και περιεκτικότατος.

Τα περί εξέγερσης είναι επιεικώς πίπες. Άσε δε τον "φόβο επέκτασής της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες".

Το θέμα είναι η αστυνομική βία. Και η επιστροφή, η μάλλον η ένδοξη επιβίωση του παρακράτους του 60 στις μέρες μας.

Anonymous said...

ναι... κάποιος πρέπει να το γράψει αυτό το βιβλίο κάποια στιγμή. έστω την πρώτη σελίδα.

συμφωνώ μαζί σου, αλλά αν συμφωνήσουμε 100% τότε μπορούμε όλοι να πάμε να αυτοκτονήσουμε τελετουργικά στο Σούνιο. αν συμφωνήσω πλήρως, πάει να πει ότι κανένας μας δεν έχει ελπίδα σ' αυτή τη χώρα, ότι έχει αποτύχει εντελώς.

δεν το πιστεύω αυτό όμως. ίσα ίσα, έχει περάσει κι από χειρότερα. το θέμα είναι η βία, απ΄ όλες τις μεριές, όπως κι από την δική μας μεριά, όταν κάποιος σου πάρει τη θέση πάρκινγκ ή δεν σου κρατήσει τη θέση στο ασανσέρ. αντιδρούμε πάντα βίαια. γιατί υπάρχει άφθονο μίσος, προς όλες τις κατευθύνσεις.

δεν είναι μόνο η άχρηστη κυβέρνηση [είναι άχρηστη] και αντιπολίτευση [επίσης άχρηστη], τα ξεφτιλισμένα μμε [γτπ], η ατυνομική βία και το παρακράτος [αλίμονο, στην ελλάδα ζούμε, αυτά υπάρχουν εδώ και δεκαετίες], είμαστε εμείς οι ίδιοι...

υπάρχει διέξοδος?

//πού είναι ο αντρέας μικρούτσικος να πάρει θέση? ποια η άποψη της τένιας μακρή?

//[το ότι το μαλακίζω κι εγώ στο τέλος φανερώνει ότι ούτε κι εγώ -φυσικά- δεν έχω την παραμικρή λύση. βλέπουμε απλώς απορούμενοι τα όσα συμβαίνουν]

fantasmenios said...

το βιβλίο έχει γραφτεί το 1974..

Σε παρόμοια υπαρξιακά αδιέξοδα βρέθηκε και ο Κορνήλιος Καστοριάδης στις αρχές της δεκαετίας του 70..

Και μιλάμε για ένα άνθρωπό που έως τότε είχε επηρεάσει με τη σκέψη του πολύ κόσμο.. (βλ Μάης 68)

Από το ΚΚΕ το 37 βρέθηκε το 1974 να κυκλοφορεί το σημαντικότερο έργο του " Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας" όπου τον απασχολεί η σχέση του ατόμου με την κοινωνία..

Τελικά για τον Έλληνα φιλόσοφο μόνο εάν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν την τεράστια ευθύνη που έχουν απέναντι στον εαυτό τους ως μέλη ενός συνόλου, θα μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία σύγκλισης των δράσεων τους και ακολούθως της αυτονομίας - της "αυτοθέσμισης"- μιας κοινωνιάς.

(από τις εικόνες Κυριακή 04-01-09)

Anonymous said...

"αν χαθεί ο κόσμος, εγώ φταίω;"
το πήρα το βιβλίο, θα το διαβάσω και θα επιστρέψω. ευχαριστώ για την πρόταση.

evaversus said...

Τώρα που βομβαρδίζεται η Παλαιστίνη ,δεν αισθανόμαστε όλοι αυτή την ανημποριά ,την αδυναμία να πράξεις κάτι ενάντια σ 'αυτή την άδικη σφαγή , την ανάγκη να ουρλιάξεις για όλα ...Και μετά το ξεχνάς ,όπως έγινε με τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας , το βομβαρδισμό της Σερβίας , τους δύο πολέμους του Κόλπου , το Αφγανιστάν κτλ. Αισθάνεσαι ακόμα πιο ανήμπορος που έπνιξες την οργή σου μέσα στη μουσική ,προσπαθείς να ανασυνταχθείς ,να αναζητήσεις και πάλι το λόγο της υπάρξεως σου μέσα σ' αυτό που σε περιβάλει ,αγανακτείς ,εξεγείρεσαι ,εσώτερα ,έως τον επόμενο βομβαρδισμό ,τον επόμενο πόλεμο ,τους επόμενους νεκρούς ...