05 December 2008

16. Santogold - Santogold


Ο fantasmenios σκεφτόταν πως οι μουσικές στήλες των κυριακάτικων εφημερίδων είναι πραγματικά τραγικές, όταν σκεφτείς π.χ. ότι η observer έχει ένθετο μουσικό περιοδικό μια φορά το μήνα. Στη στήλη του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου στο Ε(ψιλον) θα διαβάσεις για δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει μήνες πριν. Και μιλάμε για δίσκους που έχουν υπερ-προβληθεί στα ξένα ΜΜΕ όπως το 3 των Portishead ή το 83 των Blonde Redhead. Είναι όμως και η στήλη όπου πρώτη φορά διάβασε για τον πρώτο δίσκο της Santogold.

Ο fanatsmenios διάβασε, πίστεψε, άκουσε, άκουσε, άκουσε, ακούει, και θα ακούει. Ο δίσκος της Santogold ακούγεται ολόκληρος. Έχει 12 τραγούδια, με το καθένα από τα οποία μπορείς να κολλήσεις. Μερικά από αυτά είναι χαρούμενα, άλλα πιο σόουλφουλ, άλλα είναι πιο δυναμικά, και όλα είναι αυτό που λένε οι ειδικοί καλές συνθέσεις. Τι άλλο θέλεις από ένα δίσκο πέρα από καλά τραγούδια;

---------ο---------

Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία των blogs (;) για τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς που τελειώνει.. ..συγκεντρωμένα από το lkrory21 εδώ.

2 comments:

lkrory21 said...

Δισκάρα και ετούτο εδώ αναμφισβήτητα αν και προσωπικά σιχαίνομαι το artwork!

Τσέκαρε και το mix Santogold / Diplo με τίτλο Top Ranking, αν φυσικά δεν το έχεις κάνει ήδη.

...Ασε που παραλίγο να συμπέσουμε στην θέση του άλμπουμ εντός της εικοσάδας... ;-)

fantasmenios said...

χαίρε lkrory21,
ναι ναι, το εξώφυλλο είναι άθλιο..