19 December 2008

02. Portishead - Third


Το Third των Portishead ίσως να αναφέρεται στο μέλλον από τους ιστορικούς ως ο "ιός 3" που έπληξε το σύνολο σχεδόν των φίλων της σύγχρονης μουσικής το έτος 2008. Τα συμπτώματα και οι επιδράσεις του ιού είχαν εμφανισθεί και παλιότερα σε πολλές περιπτώσεις αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο έντονα όσο μετά την κυκλοφορία του 3. Όλοι το άκουσαν, αλλά είναι μάλλον απίθανο να άρεσε σε κάποιον με 1-2 ακροάσεις. Μετά τις 20 φορές ακούστηκαν τα πρώτα "δισκάρα", "ουάου", και "τι έκαναν οι πούστηδες πάλι..".
Ο fantasmenios ποτέ δεν ήταν φανατικός φίλος των Portishead, οπότε μετά από καμία δεκαριά άκαρπων προσπαθειών το έβαλε στην άκρη. Ώσπου ένα βράδυ, σε ένα μακρύ ταξίδι (από αυτά που θες τουλάχιστον 2Giga μουσικής), ξαφνικά αισθάνθηκε μια δυσφορία, που δεν θα μπορούσε να αποδοθεί στα μόλις τρία μποφόρ που έπνεαν. Ήταν κάτι αποκρουστικό, απόκοσμο, αλλά και συνάμα ελκυστικό..
Θαύμα! Θαύμα! Τώρα κατάλαβε ο fantasmenios γιατί το αποθέωσαν όσοι το αποθέωσαν και γιατί το έθαψαν όσοι το έθαψαν. Ίωση λοιπόν, και για δυο μήνες όλα τα cdplayer και mp3player είναι κατειλημμένα. Rip 100 φορές συνεχόμενα, καθώς τίποτα δεν ταιριάζει πριν και μετά από αυτό. Σιγά σιγά (συγχωρέστε τον fantasmenio για τη φράση κλισέ που ακολουθεί) και τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου έχυσαν το δηλητήριο τους.
Προσοχή προσοχή: Αν σε βρει στη σωστή φάση τότε μπορεί να σε τσακίσει.

---------ο---------

Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία των blogs για τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς που τελειώνει.. ..συγκεντρωμένα από το lkrory21 εδώ.

1 comment:

evaversus said...

Ρε παιδιά ,ας συγκεντρωθούμε λίγο και ας τον δούμε αποστασιοποιημένα από τους άλλους δύο (και το live) .Είναι δισκάρα .Μπορείς να βρεις πινελιές από Tuxedo Moon και Suicide μέχρι Swans και Kraut-Rock .Είναι Neu Wave Of No Wave Trip Hop με Φλουδικές επιρροές .Τι άλλο θέλατε από τους Portishead !!!