20 May 2008

το κάτω άκρο:ακραία μουσικά φαινόμενα στο Ηράκλειο

Ήρθε η ώρα ο fantasmenios να απαλλάξει επιτέλους από την αγωνία τους επτά αναγνώστες του και να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Γιατί δεν έχει γράψει κάτι για το live του Ulrich; Που ήταν εκείνο το βράδυ; Γιατί έκανε μόκο και για την εμφάνιση των Cocorosie; Η απάντηση σοκάρει αλλά είναι αληθινή. Αποκέντρωσης κυρίες και κύριοι. Ο fantasmenios στο Ηράκλειο. Ο fantasmenios στας εξοχάς. Ο fantasmenios παρά θιν αλός λοιπόν, και άσε τους wanna be John Peel - John Mulvey να αλωνίζουν στας Αθήνας.
Εδώ στας επαρχίας λοιπόν μπορεί η βενζίνα έχει 1,39 αλλά πως να το κάνομε, έχομε άλλη πιοιότητα. Μαζεύονται τρία άτομα που λες φίλε μου και κανονίζουν φεστιβαλάκι τριήμερο.. με τους Night on Earth του με τους Your Hand In Mine του και ένα κάρο ακόμα καλλιτέχνες. Με δωρεάν είσοδο, με μπίρα πιο φθηνή από ένα λίτρο βενζίνας(πο πο κόλλημα!). Όλα αυτά κόντρα στους μαλάκες του δήμου που δεν τους παραχώρησαν το κηποθέτρο στο κέντρο της πόλης, και σου είναι και παραπονεμένα τα παιδιά γιατί αναγκάστηκαν λέει να βάλουν χορηγό! Music For Your Eyes Festival λοιπόν λοιπόν.

Στα των καλλιτεχνικών είχαμε την πρώτη εμφάνιση των Θεσσαλονικιών Your Hand In Mine παρουσία fantasmeniou. Οι Your Hand In Mine φανταστικοί. Δεν ήθελε πολύ να χαθείς με τη μουσική τους. Για φαντάσου τον Manyfingers να παίζει Χατζιδάκι. Ο fantasmenios φαντάζεται πως αν ζούσε ο Χατζιδάκις θα ήταν υπερήφανος. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε μουσική σκηνή επηρεασμένη από τον Χατζιδάκι και τους Your Hand In Mine το πιο "underground" μέρος αυτής. Η Ελλάδα πρέπει να έχει σε προτεραιότητα τον πολιτισμό είχε πει η Μελίνα. Ο νεοέλληνας το ερμηνεύει αυτό, μάλλον με μια καλή εμφάνιση της Καλομοίρας στη Eurovision. Αγοράστε τους δίσκους τους, μοιράστε τους σε φίλους και ξαδέρφια, δείτε τους live, οι Your Hand In Mine είναι εξαιρετικοί μουσικοί και καλά παιδιά. Η οργανωτική επιτροπή (sic) ήταν αδύνατο να καλύψει οικονομικά τη μεταφορά από αέρος των 80 κιλών εξοπλισμού τους, οπότε οι Your Hand In Mine αποφάσισαν να τον φορτώσουν στο φορτηγάκι τους, να κατέβουν στην Αθήνα και να πάρουν το καράβι. Τρελή ταλαιπωρία..
Αρκετά καλοί και οι dark-post-trip-rock Night On Earth. Δεμένο συγκρότημα, καλοί μουσικοί, οπτικά μοιάζουν με dark metal ή gothic συγκρότημα. Βρε μπας και είναι;
To τραγούδι που παίζουν στο βιντεάκι είναι παγκόσμια αποκλειστικότητα των ακραίων μουσικών φαινομένων καθώς ήταν η πρώτη φορά που το έπαιξαν.


------------//
------------

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις τα συγκροτήματα δεν πληρώνονται για τα live, ο κόσμος είναι λίγος και μιλάει ακόμα και όταν κάθεται στην πρώτη σειρά. Ενδεικτική ατάκα που υπέκλεψε ο fantasmenios κατά το live των Your Hand In Mine: "καλοί είναι, αλλά γιατί δεν παίζουν το Αμελί;"

4 comments:

Unknown said...

Τώρα να πω ότι δεν ζηλεύω που έχασα εμφάνιση των your hand in mine θα είναι ψέματα. Μετά το support στον max richter έγινα φανατικός οπαδός τους. Τα παιδιά μεγαλουργούν, απλά. Καλή επιστροφή fantasmenie, αν γυρίσεις δηλαδή. Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση.

Giousurum said...

Me tetoies katastaseis ekei kato den se vlepo na gyrizeis noris!!!
KAla na pernas.

Rasko said...

E prepei na paradexteis oti kai esu otan tous akouses prwth fora amesws "Yann Tiersen" perase apo to mualo sou:P

fantasmenios said...

ναι είμαι λίγο υπερβολικός, άσε που σε πρόσφατη συνέντευξη στον φίλο Θοδωρή τον ανέφεραν στις επιρροές τους (http://www.avopolis.gr/greek/
interviews/default.asp?ID=186)
απλά εκείνη την ώρα τα έσπαγαν.. και ο τύπος το έλεγε με υφάκι ώχου μωρέ