07 November 2007

Κουλτουριάρικη Κυριακή με τους Kammerflimmer Kollektief

Καιρό είχε ο fantasmenios να πάει σε live αγαπημένου γερμανικού συγκροτήματος. Και όπως επιτάσσει το savoir vivre σε τέτοιες περιπτώσεις απολαμβάνουμε το θέαμα καθιστοί. Αρά σωστή η επιλογή του καλύτερου σινεμά της Αθήνας για τη συναυλία των Kammerflimmer Kollektief.
Εάν κάποιος πήγε να τους δει
χωρίς να έχει ακούσει τους δίσκους τους, άλλα βασιζόμενος σε αυτά που άκουσε για αυτούς από εδώ και από εκεί, τότε μάλλον πρέπει να είναι χαρούμενος από την εμφάνιση τους την Κυριακή το βράδυ. Οσοι από την άλλη έχουν λιώσει τα Cicadidae και Mäander μάλλον περίμεναν περισσότερα. Και αυτό γιατί οι Kammerflimmer δεν ήταν Kollektief.. καθώς στην Αθήνα εμφανίστηκαν μόνο οι βασικοί Heike Aumuller, Johannes Frisch και Thomas Weber. Απουσίαζαν δηλαδή το σαξόφωνο τα ντραμς και το βιολί. Το αιώνιο πρόβλημα με τις συναυλίες στην Ελλάδα (από τους White Stripes έως τους pan sonic) είναι πως ακόμα και όταν έρχονται καλά ονόματα αυτά συνήθως δεν υποστηρίζονται και από ανάλογου επιπέδου παραγωγές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να μην είδαμε υπερπαραγωγή στον μικρόκοσμο αλλά η σύνθεση των Kammerflimmer Kollektief δεν ήταν θέμα τσιγκουνιάς των διοργανωτών αλλά επιλογή του συγκροτήματος που από το 2004 και μετά, από σεξτέτο το γύρισε κυρίως σε τρίο. Η επιλογή αυτή μάλιστα ενισχύεται κατά τα λεγόμενα τους και με τον τελευταίο δίσκο τους jinx. Συμπερασματικά η εμφάνιση των Γερμανών ήταν όαση αν συγκριθεί με τα live που γίνονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, αλλά θα μείνουμε με την απορία πως θα ήταν αν παίζανε 6αδα.

Υστερόγραφο: Η ανακοίνωση του fantasmeniou έπιασε τόπο και οι γνωστοί 100 προσήλθαν εκπλήσσοντας ευχάριστα και τους καλλιτέχνες (που μη φανταστεί κανείς πως μαζεύουν περισσότερους στην πατρίδα τους).

2 comments:

Anonymous said...

To απίστευτο εδώ δεν είναι οι 100 γνωστοί που προσήλθαν αλλά ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που έχει λιώσει τα albums τους.
Άναυδος...

fantasmenios said...

ξέρω και άλλους 2!