06 September 2007

γεια σου κουρέλι..

Κανονικά σήμερα ο fantasmenios θα έλεγε για τον απεσταλμένιο του στη συναυλία Jesus and Mary Chain. Θα έλεγε πως περιμένει με αγωνία ένα καλό review με πολλές φωτογραφίες μήπως και κάνει νέο ρεκόρ φτάνοντας τα 7 hits σε μια μέρα.

Ολα αυτά πριν πληροφορηθεί το θάνατο του αγαπημένου του σκηνοθέτη Νίκου Νικολαΐδη. Βιογραφικά κ.λ.π. θα τα βρείτε αλλού. Ο fantasmenios θα σταθεί σε ένα μόνο στοιχείο που έκανε τις ταινίες του ξεχωριστές. Την αντίσταση των λίγων, των περιθωριακών, των διαφορετικών, απέναντι στο "σύστημα" και στο καθώς πρέπει. Η ευτυχία σε μια μικρή παρέα. Το τέλος όμως είναι πάντα απαισιόδοξο. Τρις γενιές (κουρέλια, συμμορία, χαμένος) χάνουν τη μάχη για την ελευθερία. Πόσες ελληνικές ταινίες άραγε μπορούν να σου αλλάξουν ή καλύτερα αξίζει να σου αλλάξουν τη ζωή; Φήμες είχαν κυκλοφορήσει θεωρώντας τον Νίκο Νικολαΐδη τρομοκράτη. Είναι αντισυμβατικός, δεν ανήκει σε κόμματα, ακούει ροκ εντ ρολ, είναι ένας εχθρός του κράτους.


Στη γλυκιά συμμορία στη σκηνή του μπαρ ακούγεται μια διασκευή who do you love του Bo Diddley από τον George Thorogood. Κάνοντας τον συνειρμό λοιπόν.. τραγούδι της εβδομάδας το who do you love σε διασκευή των Jesus and the Mary Chain

ΥΓ: Στο λ-έξεις η αγαπημένη σκηνή του fantasmeniou (μάθημα ανατομίας) από τη γλυκιά συμμορία.


2 comments:

Anonymous said...

Από το πρωί ακούω την εισαγωγή της Γλυκιάς Συμμορίας και έχω μείνει κόκκαλο.

R.I.P.

fantasmenios said...

έφυγε άλλα έχει κάνει την δουλεία του.. οι ταινίες του θα τρέφουν μυαλά για πολλά χρόνια ακόμη..